Adıyaman Ticaret Borsası Başkanı Gani Bereket ise Haber7'ye yaptığı açıklamada, Adıyaman'a mevcut desteklerin yanı sıra ilave desteklerin verilmesi noktasında çağrıda bulundu.

Son bir yılda hem sosyal hayat da hem de ekonomi noktasında daha iyi durumda olduklarını ifade eden Bereket, deprem bölgelerinin üretim üssü olarak konumlandırılması gerektiğini belirtti. Küçük esnaf için Adıyaman'da 20-25 alanda konteyner kent ve konteyner dükkanlar kurulduğuna işaret eden Bereket, kalıcı konutların ardından kalıcı işyerlerinin de kurulmasının önemli olduğunun altını çizdi.

Vatandaşların da yerinde dönüşüm projelerine katılması gerektiğine dikkat çeken Bereket, şehrin konteyner kentlerden kurtulması noktasında vatandaşların da bu noktada üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.

"KOSGEB 8 bin işletmemize 300 bin ile 750 bin TL  arasında faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz kredi imkanı sunuyor" diyen Bereket, KOSGEB'in Şubat ayının sonunda bölge için yeni teşvikler açıklamasını beklediklerini belirtti. 

30 Nisan 2024'te sona erecek mücbir sebep halinin uzatılması gerektiği çağrısında bulunan Bereket, "Şehrimiz yeni yeni canlanmaya başladı, ayağa kalkmamız için mücbir sebep halinin uzatılmasını talep ediyoruz" dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var