Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin en büyük sanayi kentlerinden biri olduğuna dikkat çeken Buluntu, Kahramanmaraş'ta 6 tane Organize Sanayi Bölgesi olduğunu, bir OSB'nin ise firma sayısı ve üretim kapasitesi bakımından Türkiye'nin 12. büyük OSB'si olduğunu belirtti.

Deprem felaketinde en büyük hasarın Erkenez Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana geldiğini hatırlatan Buluntu, işletmelerde ve fabrikalarda onarım çalışmalarının devam ettiğini ve üretimde hızlı bir ivme yakalamak için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.

Organize Sanayi Bölgelerinde üretim kapasitesinin yüzde 40-50 civarına yükseldiğine işaret eden Buluntu, özellikle çelik mutfak eşyası üretimi yapan işletmelerin hızlı bir şekilde toparlandığının altını çizdi.

istihdam sorununu tam anlamıyla çözemediklerini belirten Buluntu, "Depremden önce istihdam kapasitemiz 200 bindi, şuan bu rakamın yüzde 30 altındayız" dedi. Tersine göçün başladığını, kalıcı konutların da ilk etabının tamamlandığına işaret eden Buluntu, vatandaşların şehre geri dönmesiyle istihdam sorununun çözüleceğini vurguladı. 

Yorumlar 0 Yorum Var