Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı 12 bine yakın şirket sahibi, 30 bine yakın da esnaf üyeleri olduğunu belirten Buluntu, KOSGEB'in küçük esnafa ve mikro ölçekli firmalara 450 milyon dolar kaynak ayırdığını söyledi.
Kahramanmaraş'ın cazibe bölgesi ilan edilmesini talep ettiklerini söyleyen Buluntu, özel kredilerle şirketlerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Buluntu, “Büyük sanayi şirketleri için açıklanan KGF'ler dışında finansman noktasında pozitif ayrımcılık istiyoruz" dedi.
"Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu listesinde Kahramanmaraş'tan 30 şirket, ilk binde ise 60 şirketimiz var" diyen Buluntu, geniş çaplı bir kaynak aktarılması gerektiğini ifade etti.
Depremin ilk gününden itibaren kamu bankalarının ciddi bir kaynak aktardığını ancak özel bankaların da elini taşın altına koyması gerektiğinin altını çizen Buluntu, depremden en büyük hasarı alan şehirlerin başında Kahramanmaraş'ın geldiğini belirtti. SGK ödemelerinin Mayıs'a ertelendiğini hatırlatan Buluntu, bu konu ile ilgili çağrıda bulundu. "İnsanlarımızın teminat ve ipotek ödemesi yapacak maddi durumları yok, SGK ödemeleri Mayıs'tan daha ileri bir tarihe ertelenmeli" diye Konuştu.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buluntu, müjdeli bir haber de verdi. Buluntu, 22 Şubat 2024'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla savunma sanayi şirketinin açılışını yapacaklarını belirtti. "Kahraman Kazan'dan sonra Kahramanmaraş Savunma Sanayi şirketi olarak da anılacak" dedi.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından yapılan açıklamada da "Nesil5" olarak bilinen yerli savaş uçağı KAAN'ın ve göklerin ateş kanadı olarak bilinen ATAK 2 ağır taaruz helikopterlerinin aviyonik parçalarının üretimine başlanılacağı kaydedildi.