İslan İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) 5. Genel Kurulu'nda Filistin'e özel oturum düzenlendi. Oturumda konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Filistin topraklarının özgür olması ve Filistin'de barışın sağlanması şarttır" dedi.

“DÜNYADA BARIŞ İSTİYORSAK FİLİSTİN TOPRAKLARININ ÖZGÜR OLMASI ŞARTTIR"

Numan Kurtulmuş, “İsrail, Gazze'ye saldırılarını 4 ayı aşkın bir süredir sürdürüyor. Pervasız bir şekilde bunlar devam ediyor. Rakamlar, istatistik rakamlarının artık çok ötesinde. Orada sadece öldürülenler sayıları 30 bine yaklaşmış olan olan Gazzeli şehitlerimiz değil.

Orada öldürülenler sadece yok edilen Gazze'deki tarih ve kültür değil, aynı zamanda koskoca insanlık yok ediliyor. Ve bunu yaparken de her türlü insani değerlerden uzaklaştırılmış olan siyonist rejimin gözünün içine baka baka bu saldırılarını büyük bir iştahla sürdürdüğünü görüyoruz.

Arkalarında ne yaparlarsa yapsınlar sınırsız bir destek veren Batı dünyası var. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere bütün uluslararası kuruluşları yok sayan birtakım yönetimler var. 4 asır boyunca Filistin topraklarında barışı tam manasıyla uygulamış bir milletin çocuğu olarak söylüyorum.

Bu coğrafyada barış istiyorsak, dünyada barış istiyorsak Filistin topraklarının özgür olması ve Filistin'de barışın sağlanması şarttır. Bu insanlığa yapılacak en büyük hizmetlerden birisidir. Allah bizlere Filistin'in özgür olduğu günleri görmeyi nasip etsin" şeklinde konuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var