Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Avdiyivka kentinin ele geçirildiği anlara ait görüntüleri paylaşıldı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Donetsk bölgesindeki Avdiyivka şehrinin Rus ordusunca kontrol altına alındığını bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Şoygu'nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kremlin Sarayı'nda görüştüğü belirtildi.

"Merkez" askeri grubuna bağlı birliklerinin Donetsk bölgesindeki diğer yerleşim birimlerinin ele geçirilmesi yönünde saldırılara devam ettiği aktarılan açıklamada, "Şoygu, Putin'e Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Avdiyivka kentinin Rus ordusunca ele geçirildiğini bildirdi. Avdiyivka için çatışmalarda son 24 saatte Ukrayna ordusunun kaybı 1500 asker oldu." ifadelerine yer verildi.

Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgeleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 30 Eylül 2022'de imzaladığı kararnameyle yasa dışı ilhak edilmişti.

Yorumlar 40 Yorum Var
  • Koli 19.02.2024 16:58
    Hepsi hikaye savaş falan yok! Göstermelik bi iki ter vurulmuş! Savaş sadece bi Bölgede başka yerler günlük hayatına devam ediyor! Tiyatro iyi kurulmuş!!!
  • hamza yalçınkaya 19.02.2024 15:15
    rusya türkiye nin ve türk dünyasının en büyük düşmanlarından birisidir. rusya nın ne düşmesi nede güçlenmesi işimize gelir.çok fazla güçlenirse türki cumhuriyetlere saldırır güçten düşerse çin türki cumhuriyetlere egemenliği altına alır. onun için rusya nın 15 sene önceki konumu bizim için çok daha münasiptir.( yani kırım rusya da olmadığı bir rusya )
  • Süheyl 19.02.2024 15:06
    Helal olsun Rusya'ya stratejik ortağımız rusya
  • Ümit 19.02.2024 15:04
    Az bile yapıyor dünyanın başının belası abd nin köpekliğne soyunan tiyatro soytarısı sonucunu düşünmeliyldi
  • Vatandaş ! 19.02.2024 14:31
    Müslüman'a "putin sevicilik" yapmayın diyenler "Allah ın lanetlediği" Ye-hudileri i mi sevmeyi tavsiye ediyor ! Birisinin kucağında oturmaya alışınca illaha bir tarafı seçmek zorunda bu tipler !
Daha fazla yorum görüntüle