Deprem uzmanı Prof Dr. Şükrü Ersoy Bursa'nın Gemlik ilçesinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremle ilgili konuştu.

Ersoy "Bu deprem bizm beklediğimiz Marmara'nın kuzeyindeki depremle ilgili değil ama Marmara'nın kuzeyi kadar güneyinin de tehlikeli olduğunu ve buralarda da 7'nin üzerinde deprem olabileceğini söylemiştik. Birkaç aydan beri de Gemlik tarafında bir hareketlilik vardı zaten." dedi.

Gemlik'in taşınması tartışmaları hakkında da Ersoy "Artçı deprem değil, yeni bir deprem. Gemlik'in zemini iyi bir zemin değil. Ondan dolayı herhangi bir deprem bu zemin karşısında şiddetini arttırır. Gerçekten hasar ve yıkımlar sağlayabilir. Yapı stoğunun ne kadar yeni ve yeterli olduğu irdelenmesi gerekir. Bundan söyle büyük deprem gelecek diyemeyiz. 

PROF. DR. NACI GÖRÜR GEMLİK'İN TAŞINMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Gemlik Körfezi'nde 2023 Aralık Ayında 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür, Gemlik’in riskli bir yerde olduğunu ve taşınmaması durumunda büyük acıların yaşanabileceğini söylemişti.

Yorumlar 15 Yorum Var
  • Adammmm 23.02.2024 19:51
    Gemliği çok iyi bilirim. Altı tamamen su. Eskiler der ki E5 ten sahile kadarki kısım eskiden denizmiş. Bir de merkezdeki binalar aşırı eski. Üflesen gidecek yani. Biran önce yukarılara taşınmazsa Allah korusun her yer un ufak olur. Devletimizin biran evvel Gemliğe el atıp taşıması lazım
  • KESKİN TÜRK 23.02.2024 18:28
    İŞTE YİNE DERİMKİ YOLLAR GENİŞ OLMALI VE YOL ÜZERİNE YÜKSEK BİNA YAPILMAMALI AMA DİKKAT EDEN YOK ceremesini herkes çeker.
  • Mehmet 23.02.2024 17:51
    Celal bayar anadolu lisesi ne kadar sağlam acaba eski, fay hattı üzeri, katlı öğrenci sayısı çok vb. Güçlendirmeyle olmaz bu işler. 4.1 de bile böyle olacaksa işimiz Allaha kalmış.
  • Bursa 23.02.2024 17:12
    Gemlikteyim ve ciddi risk var. Zemin kötü, evler eski, sokaklar dar, evler hep bitişik nizam. Afet anında bırakın müdahale edecek araç, dozer kepçeyi insan bile yürüyemez burada. Acilen boşaltılıp taşınmalı burası. Alüvyon tabak üzerinde ve altı hep su, balçık.
  • Enes 23.02.2024 17:02
    Rabbim göstermesin ana kaderde varsa yapacak bir şey yok her gün bunun korkusuyla yaşanmaz . Abdestimizi alalım görevlerimizi yerine getirelim oleceksek şehit ölelim
Daha fazla yorum görüntüle