Türkiye'nin sağlıktaki yeni yüzü olan şehir hastanelerine yabancı ülkelerden gelen doktorlar, yeni teknikler öğrenmek amacıyla Türk doktorların ameliyatlarını ilgiyle takip ediyor.

Sağlık Bakanlığı öncülüğünde sağlıkta Türkiye'ye level atlatacak adımlardan biri olan şehir hastaneleri, meyvesini vermeye başladı. Birçok yabancı ülkeden şehir hastanelerine gelen doktorlar, burada gerçekleştirilen ameliyatları izleyerek; yeni teknikler öğreniyor.

ÖNCE TÜRK DOKTORLAR GİDİYORDU ŞİMDİ YABANCI DOKTORLAR SIRAYA GİRDİ

İyi huylu prostat büyümesi tedavisinde Transperineal Lazer Ablasyonu yöntemiyle hastalara birçok avantaj sağlandığını aktaran Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Üroloji Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. Halil Lütfi Canat, klinikte ileri teknikle gerçekleştirilen operasyonları, dünyanın birçok ülkesinden hekimlerin izlediğini aktardı.

Prof. Dr. Canat, “20-30 yıl önce hocalarımız hep Avrupa, ABD gibi yerlere giderek çeşitli sıkıntılarla karşılaşırken, artık gururla söyleyebilirim ki Avrupa, Orta Doğu, ABD gibi çok sayıda bölgeden meslektaşlarımız bize gelmek için sıraya girmeye başladı” dedi.

Son yıllarda gelişen teknoloji her sektörde kendini hissettirirken sağlık alanında da birçok işlemin kısa sürelerde hızla gerçekleştirilmesi sağlanıyor. Robotik işlemlerden kesisiz ameliyatlara birçok noktada hastalara hızlı çözümler sunulurken, Prof. Dr. Halil Lütfi Canat da özellikle ileri yaş grubunda probleme neden olduğu belirtilen iyi huylu prostat büyümesi tedavisi hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Canat, erkeklerde bulunan ve idrarı vücuttan dışarı taşıyan üretrayı çevreleyen prostatta iyi huylu büyüme durumunda tek bir iğne ile idrar kanalına müdahale etmeden Transperineal Lazer Ablasyonu (TPLA) olarak ifade edilen yöntemle hastalara birçok avantaj sağladığını aktardı. Tedavinin giderek yaygınlaştığını anlatan Prof. Dr. Canat, yönteme ilişkin bilgi verirken dünyanın birçok ülkesinden hekimlerin de operasyonları takip etmek için şehir hastanesine geldiğini aktardı.

Yorumlar 0 Yorum Var