Son iki haftadır borsanın hızlı bir yükseliş yaşadığına dikkat çeken Aşkın, 9 bin 400 puanın önemli bir direnç, 9 bin 180 puan seviyesinin ise destek seviyesi olduğunu belirtti. "Borsada yaşanacak geri çekilmelerde panik yapılmaması gerek, bu düzeltmelerin olması daha sağlıklı fiyat oluşumu için önemli" dedi.

Borsada yabancı girişinin devam ettiğine işaret eden Aşkın, 9 bin 400 puanın hacimli bir şekilde açılması halinde borsada 9 bin 500 ve 9 bin 700 puanlara kadar yükselişlerin olabileceğinin altını çizdi. "Biraz daha dengeli biraz daha profesyonel yatırımcıların ağırlıklı olarak işlem yaptığı bir borsamız var" diye konuştu.

Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Aşkın, özellikle küçük yatırımcıların profesyonellerden farklı olarak daha dikkatli olmasını vurguladı. "Direnç seviyelerinden satıp, destek noktalarından alım yapılması durumunda kayıplar yaşanabilir. Orta vadede portföy oluşturan yatırımcılar ise ani hareketlerden kaçınmalı" dedi.

2024'te değer kazanacak sektörler hakkında da bilgi veren Aşkın, Borsa İstanbul 100 endeksinde bulunan hisse senetlerinin favori olduğunu vurguladı. Aşkın, bankacılık, holding, demir-çelik ve ulaştırma hisse senetlerinin öne çıkacağını belirtti.

Yorumlar 0 Yorum Var