Süper Lig'in yayın ihalesinde Saran Medya ile beIN Sports arasında yarış kızıştı. Saran Medya, Türkiye Futbol Federasyonu'na 150 Milyon Euro'luk bir teklif yaptı ve gözler beIN'e çevrildi.

Trendyol Süper Lig'in yayıncı kuruluşunun kim olacağı hala belirsizliğini koruyor.

2024-2025 sezonunda mevcut yayıncı kuruluş olan beIN Sports'la sözleşme sona eriyor. Yayın ihalesi için dört firmanın ihale şartnamesi aldığı bilinirken, o firmalardan biri olan Saran Medya teklifini 150 milyon euroya yükseltti. Ayrıca Yayın İhale Komisyonu ve Saran Medya arasında yapılan görüşmede Saran Grubu, ihale süresinin 3 yıl değil 5 yıl olmasını talep etti.

TFF TEKLİFİ BEKLEMEYE ALDI

TFF bu teklifi beklemeye alırken, beIN Sports'tan da yapacağı teklif için geri dönüş beklemeye başladı.

TFF, daha önce yaptığı açıklamada ihale sürecinin 29 Şubat 2024'te tamamlanmasını beklediğini belirtmişti. Ancak beIN Sports'un yayın ihalesinde kayda değer bir teklif ile TFF'nin kapısını çalmaması üzerine bu süreç planlanan tarihin ilerisine sarkacak.

5 KURUM ŞARTNAME ALMIŞTI

2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonlarına ilişkin Trendyol Süper Lig ve 1. Lig'in yeni dönem yayın hakları için 5 kurum şartname almıştı.

Buna göre; ihale için Saran Medya, beIN Media Group, Teknasyon Yazılım Sanayi ve Ticaret AŞ, Kulüpler Birliği Vakfı (KBV) ve Stats Perform şartname alan kurumlar oldu.

Geçtiğimiz ay tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi maçlarının yayın haklarını üzerine alan TRT ise Süper Lig yayın ihalesi için şartname almadı.

Yorumlar 0 Yorum Var