"Borsada düzeltme hareketlerinin bittiğini söylemek için erken" diyen Karadağ, yatırımcının mevduat faizinden istediği karı alamamasının borsaya yaradığını belirtti. 9 bin puan seviyesinin üzerinde kapanışların devam etmesi halinde teknik anlamda bozulma yaşanmayacağını ifade eden Karadağ, "Ana resimde 9 bin puan psikolojik destek seviyesi" dedi.

Borsada rekor serisinin yeniden başlayabileceğine işaret eden Karadağ, "Rekor serisi için 9 bin 300 - 9 bin 350 puan bandında kapanışların olması gerekiyor" dedi.

Mart ayında yurt içinde ve yurt dışında önemli verilerin takip edileceğine dikkat çeken Karadağ, "İçeride enflasyon, Fitch'in Türkiye kararı ve yurt dışında Fed'in faiz toplantısı piyasalar için oldukça kritik" diye konuştu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yabancı yatırımcılarla temaslarının ve verdiği mesajların piyasalar açısından oldukça olumlu olduğunun altını çizen Karadağ, bu durumun yılın ikinci yarısı itibariyle borsada yabancı girişine de yansımasını beklediklerini belirtti.

Yorumlar 0 Yorum Var