Ürdünlü Askeri uzman Hişam Hıreysat , Gazze sahiline liman kurma fikrinin yeni olmayıp 10 yıl önce ortaya atıldığını ancak dönemin İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman ile yine dönemin İletişim Bakanı Yisrael Katz'ın bu fikri akamete uğrattığını söyledi.

Katz'ın, fikri daha sonra yeniden gündeme getirdiğini ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden "onay aldığını" ifade eden Hıreysat, Kıbrıs'ta ABD tarafından ücreti ödenecek bir liman tahsis edileceğini dile getirdi.

Hıreysat, insani yardım taşıyan gemilerin öncelikle söz konusu limana geleceğini, ardından "denetimden geçmek" üzere İsrail'in Aşdod Limanı'na, oradan da İsrail deniz kuvvetlerinin kontrolünde Han Yunus kenti açıklarında kurulacak limana gönderileceğini kaydetti.

Ürdünlü uzman Hıreysat, gemilerin Kıbrıs'tan Aşdod'a İsrail uyduları ve deniz kuvvetlerinin denetiminde seyredeceğini ve hiçbir koşulda duraklama yapmalarına izin verilmeyeceğini aktardı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Alim 10.03.2024 00:00
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i mağfiret eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e rahmet eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e yardım eyle, zafer nasîb eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i muhâfaza eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i bir araya getir ve yekvücût eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i ıslah eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’in sıkıntılarını gider!