Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde Kılıçdaroğlu'nun kendilerine yakın anket firmalarının sonuçlarına güvenerek hüsrana uğramasından ders almayan Özgür Özel, yerel seçim öncesi erken zafer ilan etti.

31 Mart yerel seçimlerine 19 gün kaldı. Seçime kalan kısa süre sonrası siyasiler çalışmalarını hızlandırırken seçmen tercihleri de her geçen gün netleşiyor. 14 ve 28 Mayıs seçimleri öncesi doğru olmayan, operasyonel sonuçlar açıklayarak seçimin gidişatını değiştirmeye çalışan anket firmaları yine meydana çıktı. Bu anketçilere güvenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu gibi erken zafer ilan etti. 

ÖZGÜR ÖZEL "İSTANBUL, ANKARA İZMİR'DE RİSK YOK" DEDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı Tele1 yayınında gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. 31 Mart seçim sonuçlarına ilişkin adeta zafer ilanında bulunan Özel, İstanbul, Ankara ve İzmir'de seçimde herhangi bir risk olmadığını belirterek kazandıklarını söyledi. Özel, "Seçmene saygısızlık olmasın ama anket şirketlerinin dediği gibi Ankara'da büyükşehir belediye başkanlığı yarışı bitti. Mansur Yavaş rekor oyla geliyor. Yüzde 60'ı zorlar deniyor. Ankara'da yarış belediye meclisinde. Ankara'da inanılmaz bir ivmelenme var, iyi gidiyoruz. " dedi.

KONDA'nın anketini dikkate alarak İstanbul için de konuşan Özel, Ekrem İmamoğlu'nun Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum karşısında 7 puan önde olduğunu öne sürdü. 

KILIÇDAROĞLU'NA DA AYNISINI YAPMIŞTI

Özgür Özel'in muhalif araştırma şirketlerinin anket çalışmalarına bakarak 'erken zafer' ilan etmesi kamuoyu tarafından ilginç karşılandı. Hatırlanacağı üzere 14 ve 28 Mayıs seçimleri öncesi Kemal Kılıçdaroğlu da kendilerine yakın anket şirketlerinin araştırma sonuçlarına göre ilk turda kazanacağına inandırılmıştı. Hatta öyle bir hal almıştı ki Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilk turda fark atacağı söyleniyordu.

14 Mayıs öncesi Halk Tv'de İsmail Küçükkaya'nın programına katılan Kılıçdaroğlu “Seçimi kazanıyor musunuz” sorusu üzerine “Kazanacağız” demişti. Küçükkaya'nın “Birinci turda mı” diye sorusunu üzerine Kılıçdaroğlu “Elbette birinci turda” yanıtını vermişti. 

Yorumlar 4 Yorum Var
  • emekli 12.03.2024 21:54
    güzel hayal görüyorsun sonu hüsran ne yaptınız ki oy istiyorsunuz araştırma şirketlerini zengin edin sizi pofpoflasın
  • YILMAZ 12.03.2024 19:55
    Anketçileriniz parayı alıyor, sizde oltaya takılıyorsunuz. Yani "kendin çal kendin oyna" diye bir tabir vardır. 31 Mart 2024 en iyi ankettir. Bunu aklınızdan çıkarmayın.
  • Afrikali 12.03.2024 16:56
    Ooooh secim garanti chp almis beter olup gideceksiniz chp demlenmisler
  • Bozkırlı 12.03.2024 15:23
    Bunlar akıllanmıyor her şeçimde böyleler seçim sonu kaybolurlar inşaallah