Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sahipsiz sokak hayvanlarının sıcak bir yuvada buluşacağı Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışını yaptı.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞE GÜZEL BİR ÖRNEK

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı ve Başkanı Alinur Aktaş, sosyal belediyecilik anlamındaki hizmetlerine devam ederken; yeni dönem için müjdelerini de sıralamaya başladı. Bursalılara yeni dönemde 'botanik park' sözünü veren Aktaş, "Hamitler’deki düzenli katı atık depolama tesisini de botanik parka dönüştürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Aktaş, sahipsiz sokak hayvanlarının sıcak bir yuvada buluşacağı Türkiye’nin en modern ‘Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni, düzenlenen törenle hizmete açtı. Her canlı gibi sokak hayvanlarının da kıymetli ve baş tacı olduğunu söyleyen Alinur Aktaş, “Türkiye’nin en modern sokak hayvanları tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinden birini Bursa’mıza kazandırdığımız için mutluyuz” dedi. 

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI 

Başkan Alinur Aktaş, Yunus Emre'nin ‘Yaratılanı severim, Yaradan’dan ötürü’ anlayışını her zaman rehber edindiklerini söyledi.Sokaktaki canlar için son 6,5 senede birçok çalışma yaptığını hatırlatan Başkan Aktaş, “Bu kapsamda sokak hayvanlarına 32 bin tedavi uygulandı, 20 bin kısırlaştırma yapıldı ve şehrimizin farklı noktalarına 357 bin kilo mama dağıtıldı. Ayrıca haybulans uygulamamızı da devreye alarak Türkiye’ye örnek olduk. Yeni bir uygulama olarak 2023 Mart ayı sonu itibariyle 3 adet haybulansımız, 8 personelle hizmet vermeye başladı. Şimdiye kadar bini ilk müdahale olmak üzere toplam 3 bini aşkın tedaviyi haybulansla gerçekleştirdik. Haybulanslarımız sayesinde Büyükşehir’e bildirilen yaralı hayvanların tedavisine daha hızlı müdahale ediyoruz. Rakamlardan da anlaşılacağı üzere Bursa’da sokak hayvanlarına, 17 ilçe belediyesi tarafından verilen hizmetin yarısı kadarı büyükşehir belediyemiz tarafından yapılmaktadır” diye konuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var