HABER7

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala siyaset sahnesi ısınıyor. Adaylar seçim çalışmalarını yürütürken gazetecilerde aldığı kulis bilgilerini vatandaşlarla paylaşıyor. Gazeteci Zafer Şahin, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'la ilgili dikkat çeken iddialarda bulundu. 

TAŞIYAMAYACAKLARI KADAR ÖNEM ATFEDİLDİ

CNN Türk'ün konuğu olan Zafer Şahin, Ekrem İmamoğlu'nun vaatlerini gerçekleştiremediği konuşulurken vatandaşlar olarak İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a taşıyamayacakları kadar ağır önemler atfedildiğini söyledi. CHP'li isimlerin de bu durumu çok sevdiğini belirten Şahin "Önce cumhurbaşkanı adayı olmak istediler, sonra cumhurbaşkanı adayı yardımcısı olarak Anadolu yollarına düştüler. Bugün gelinen noktada Ankara'da da İstanbul'da da koskoca 5 yıl bomboş geçtiği için biri sosyal medyadaki vaatlerini kaldırıyor, diğeri kendisinin yapmadığını devletin ilgili kurumlarının söylediği işleri kendisi yapmış gibi gösteriyor." dedi. 

"1 YIL İÇİNDE KENDİ PARTİLERİNİ KURACAKLAR"

İmamoğlu ve Yavaş'ın asıl gündemlerinin belediye başkanlığı yapmak olmadığının altını çizen Şahin, iki isimle ilgili çok çarpıcı bir iddiada bulundu. Şahin, İmamoğlu ve Yavaş'ın tekrar seçilmeleri durumunda 1 yıl geçmeden cumhurbaşkanı adaylığı için birbirleriyle kavga edeceklerini ve istifa ederek kendi partilerini kuracaklarını iddia etti.

Şahin programda şu ifadeleri kullandı;

Eğer bu seçimi alırlarsa her ikisi de Ankara ve İstanbul'da bir yıl geçmeden, iddialı bir şey söylüyorum. Bu ikisi birbiriyle kavga edecek. Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında ilk seçimde cumhurbaşkanı adayı olmak için Zafer Şahin demişti dersin. Olan yine güzelim İstanbul'a olacak, canım Ankara'ya olacak.

CHP'li adayların Ankara'da bazı ilçelerde "Biz zaten oradan ayrılacağız." diyerek oy istediğini İstanbul'da ise İmamoğlu'nun en önemli kurmaylarını bazı ilçelere aday yaptığına dikkat çeken Şahin, "Yerel seçimden sonra bu iki sayın başkan, ellerine geçirdikleri belediyelerle kendi siyasi ikballerini düşünerek ve siyasi hedeflerine ulaşmak için belediyeler üzerinden parti de kurabilirler. Bir tanesi İYİ Parti'de etkin olmaya da çalışabilir, kendi yollarına bakacaklar, siyasi kariyerlerine bakacaklar" dedi. 

 

Yorumlar 18 Yorum Var
  • Gerçeğin Sesi 19.03.2024 16:43
    Son 21 yılda Türkiyemize binlerce yeni eser kazandırdıkları için Cumhur ittifakına milyonlarca kez teşekkür ediyoruz.
  • metehan 19.03.2024 01:12
    imamoğlu beş yıldır istanbulun bütün üst geçitlerine ana artellerine resimlerini yapıştırarak reklama bol bol para aktardı . daha ne yapsın .
  • herkes için adalet 18.03.2024 18:15
    belediye başkanlıkları karar değil talep mercisi halkın devletin yetkilisi ile görüşmede temsilcisi olmalı. vali var kaymakam var belediye başkanlarının karar mercisi olma gereği yok
  • SELAMET 18.03.2024 17:35
    İNSANOĞLU. ....ARAYAN MEVLASINI DA BULUR BELASINI DA....BU TİPLER 5 YIL AKPARTİ DEN KALANLARLA İDARE ETTİLER..BIRDAHA SEÇİSINLER İŞTE O ZAMAN GÖRECEK ANKARA İSTANBUL REZİLLİĞİ bakımsızlığı....
  • bülent duman 18.03.2024 17:33
    Oy verenler iyi baksınlar.sözlerini tutmadılar.5 yıl heba oldu
Daha fazla yorum görüntüle