Ankara'da, Arda A. (16), 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişi yaraladı, aralarında ağabeyi de bulunan 4 kişiyi de bıçakladı. Duraktaki saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı, Arda A. gözaltına alındı.

Olay, dün akşam saatlerinde Keçiören ilçesi Aktepe Mahallesi'nde meydana geldi. Arda A., duraktan çağırdığı taksiye yanındaki 3 arkadaşıyla bindi. Arda A. ve arkadaşlarının aralarındaki konuşmasından soluk alıp verme süresi fark eden taksi şoförü, duraktaki arkadaşlarına telsizle anons yaparak durumu bildirdi. Arda A. ve arkadaşları, taksi şoförünü tehdit edip, araçtan uzak tutun. Bir süre sonra caddede Arda Sırça'yı bıçakla yaralayan Arda A., ardından başka bir taksiyle tehdit ettiği taksi şoförünün çabasını durağa gitti. Arda A., araçtan inip elindeki pompalı tüfekle durağa rastgele ateşe verdi.

Güvenlik kamerasına yansıyan olayda taksi şoförü Mert D. ve onu ziyarete gelen babası Refik D. tüfekten çıkan saçmalarla yaralanırken, panikle kaçan taksi şoförleri Ahmet E. ve Taner Ş. deerek yaralandı.

Olayın ardından kaçan Arda A., Kamil Ocak Mahallesi'nde Umut İşgören, aynı mahallede Yusuf Güçlü ve son olarak da ağabeyi Mehmet Ali A.'yı bıçakladı. 3 saat 15 dakika içinde toplam 8 kişi yaralanan Arda A., Keçiören Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla yakalanıp gözaltına alındı. Arda A., arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförlüğünün kendisini darbe yaptığını, bu nedenle durağa saldırdığını, diğer olaylar ise yaralanan kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

'CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK'

Olayın yaşandığı taksi durağının sorumlusu Murat Çamlıklı (38), Saldırganın zile basıp duraktan taksi istediğini belirtti, Şoförümüz gidiyor ve taksiye 2 kişi biniyor. Yoldan 2 kişi daha biniyor taksiye. Bu 4 kişiyi bıçak çıkartıyor ve 'Şunu mu gasbedelim bunu mu gasbedelim' diye konuşuyorlar. Bizim arkadaşımızdan korkuyoruz. Kendini en güvende tutmak yerde telsizle anons yapıyor; 'Arkadaşlar sıkıntılı durumdayım' diye. Bunu duyunca onlar bir anda arkadaşımızı itekliyorlar, kaçıyorlar. Giderken tehdit savuruyor; 'Vuracağız, asacağız, keseceğiz' diye. 2 saat sonra durağa geliyor, ateş ediyor. Pompalıyla 4 el ateş ediyor. Arkadaşlarının 4 tanesi yaralanıyor. Buradan gittikten sonra 4 kişi daha yaralanıyor. Can güvenliğimiz yok dedi.

Görgü tanığı taksi şoförü Ferhat Şahbaz da daha büyük bir olayın yaşanmasını engellediklerini belirterek, Biz dün bu olayı üstümüze çektik ama 3 ya da 4 gencimizin ya hayatını kurtardık ya yaralanmasını engelledi. Eğer arkadaşımız müdahale etmeseydi parkta veya yolda gezen bir genç bunlar gazlanacaktı, bıçaklayacaktı belki. Biz üstümüze çekerek 2-3 gencin belki hayatını kurtardık diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Yorumlar 46 Yorum Var
  • Oğuz Beyi 18.03.2024 23:10
    Tasarlıyarak ateşli silahla insan öldürecek kadar büyüdüğüne inanıyorsa.. yaşına bakılmaksızın cezası kısas olmalı ki bu türden yaratıklar aramızda insan olarak dolaşmaya karar vermeli
  • Sadık 18.03.2024 22:17
    Silahı nereden almış, aileside sorumlu, devletde sorumlu, kanunlar acil olarak değiştirilmeli
  • Ahmet başçavuş 18.03.2024 21:55
    Gelde amerikan polisini arama
  • Aystgn 18.03.2024 21:21
    Çağdaş batılı eğitim sisteminin hediyesi.. İslsmsız beden topluma yüktür
  • Asin 18.03.2024 20:38
    Aşın gitsin bunun geleceği belli gaspçı yada katil
Daha fazla yorum görüntüle