Irak'ın kuzeyindeki PKK terörünü bitirme konusunda anlaşan Türkiye ve Irak adımlarına ilişkin PKK elebaşlarından Helin Ümit, Barzani ailesini suçlayarak ‘Misak-ı Milli’ korkusunu dile getirdi.

Türkiye-Irak ilişkisinden rahatsız olan PKK’lı üst düzey terörist Helin Ümit, şu ırkçı ifadeleri kullandı: “Neçirvan Barzani’yi Antalya’ya götürdüler. Bir Türk gibi karşılandı, bir Türk gibi konuştu. Bölgesel hükümetin bayrağı gibi şeylere eskiden önem veriyorlardı. Şimdi artık tümden teslim alınmış bir devlet memuru gibidir. Bu anlamıyla Türkiye’nin Misak-ı Milli hayallerine hizmet ediyor. Türk uluslaşma adına ne kadar uyumlu hale gelirse o kadar kabul görür. Bu güçler Özgür Kürdistan, Demokratik Kürdistan idealine ve hedefine de düşmanlık etmeyi sürdürüyorlar.”

Terör örgütü PKK sözde Merkez Komite Üyesi Helin Ümit, terör faaliyetlerini “direniş” olarak nitelendirdiği konuşmasında Barzani’ye yönelik suçlamalarını şöyle sürdürdü:

“Iraklı güçleri buna dahil etme çabasında oldukları yönünde bilgiler alıyoruz. Gerçekten Barzani ailesinin bu alçaklığı olmasa, bu hain duruşları olmasa, Türk ordusu bu kadar içlere gelemez. Bu kadar kendi soyuna düşman olunur mu? Bu kadar dünyanın gözünün içine baka baka, bu kadar utanmazca. Eğer PKK’nin direnişi olmasaydı, sen bugün durduğun yerde durabilir miydin? Bu kadar vicdansızlık olabilir mi?”

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Kürt 19.03.2024 22:52
    Seni faşist komünist dinsiz kâfir Allah'ın dini İslam düşmanı yahudi uşağı... Ben bir Kürt olarak seni cehennemde yerini görmekle zalimler için yaşasın cehennem diyorum. Binlerce Kürt Türk genci sizin yüzünden ahirete gitti... Bende size ne diyeceğimi bilemiyorum... İnşallah en yakın zamanda inlerinize girilecektir. Kafirler!
  • Kahraman 19.03.2024 18:33
    Anlladı artık korku kukusu gelmiş ecel terleri korkutur insanı azrail yakındır sana
  • Srkn ölmz 19.03.2024 18:14
    Kes lan yıllarca Türkiye'ye kan kustinrdunuz sıra sizde...
  • bacanak 19.03.2024 18:09
    Ne mutku türküm diyene türke biat edene hayat var gerisine yok
  • bacanak 19.03.2024 18:08
    Beklwyin sizi ermeni artıkları hepinizi fıratta boğacaz ağa babalarınızla beraber
Daha fazla yorum görüntüle