Sanal gerçeklikten yapay zekâya, akıllı mimariden robotik uygulamalara gençleri ve yediden yetmişe kütüphane kullanıcılarını yeni teknolojilerle tanıştıracak olan “Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali” başlıyor.

Türkiye’de kütüphanelere ve kütüphanecilik mesleğine farkındalığı arttırmak üzere her sene düzenlenen Kütüphane Haftası bu yıl bir ilke imza atıyor.  

Kültür ve Turizm Bakanlığının "Dijital Geleceğin Anahtarı: Yapay Zekâ Temelli Akıllı Kütüphaneler" ana temasıyla düzenleyeceği 60. Kütüphane Haftası, Türkiye’de ilk kez teknolojiyi kütüphanelerle buluşturan bir festivale ev sahipliği yapacak.

23 MART'TA BAŞLIYOR

Dünyanın en büyüklerinden biri olan Rami Kütüphanesi’nde 23 Mart’ta başlayacak uluslararası festivale kütüphanecilik alanında teknoloji ve yapay zekâ temelli hizmet üretenler ile bu alanda hizmet veren kurum, kuruluş ve dernekler, ürün geliştiriciler, girişimciler, kütüphaneciler, akademisyenler katılacak.

Macaristan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Azerbaycan “Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali”nin konuk ülkeleri olacak. 

Yorumlar 0 Yorum Var