İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart 2024'de yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur'un karıştığı trafik kazası sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmiş, ardından anne ve oğlu önce Mısır'a daha sonra ABD'ye kaçmıştı.

ANNE OĞULUN KAZA ÖNCESİ GÖRÜNTÜLERİ

Anne oğulun kaza öncesi görüntüleri güvenlik kameralarına böyle yansıdı. 

Görüntülerde Eylem Tok ve  Timur Cihantimur'un kaza öncesi bir kafede buluştukları anlaşıldı. Annesinin yanından ayrıldıktan sonra Cihantimur arkadaşlarıyla beraber bir benzinliğe gitti.

Anne Tok kaza sonrası oğlunun arabayı kendinden habersiz aldığını söylemişti fakat görüntülere bakıldığında tüm gün arabayla gezdiği de anlaşıldı. 

KAZA HABERİNİ ÖĞRENDİĞİ O AN

Timur Cihantimur'un kaza yaptığı sırada aynı kafede oturmaya devam eden Eylem Tok ise kazayı 22.30 sıralarında öğrendi. Kazayı öğrendikten sonra hesabı ödemeden telaşlı bir halde kalkan Tok'un bu görüntüleri de ortaya çıktı. 

ANNENİN "ŞEYTANİ" YALANI GÖRÜNTÜLERLE ORTAYA ÇIKTI

Tok kaza sonrası oğlunun arabayı kendinden habersiz aldığını söylemişti ancak görüntülere bakıldığında tüm gün arabayla gezdiği de anlaşıldı.

ÇOCUKLARLA İLGİLİ YENİ BİLGİ: O BÖLGEDE ARABALARI HEP HIZLI SÜRÜYORLAR

Öte Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni görüntüler ortaya çıktı. tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu, bu yeni görüntülere ulaşmaya çalışırken bölgedeki esnafla konuşmalarından da bahsetti. Tosunoğlu, o bölgedeki gençlerin her zaman araçları hızlı kullandığına dair bilgiler edindiklerini ifade etti.

KAZA HABERİ VE YAŞANANLAR

Eyüpsultan'da 1 Mart 2024'de iddiaya göre yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, saat 23.50 sıralarında 34 EEG 06 plakalı araçla seyir halindeyken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araca çarpmış, kaza sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybederken orada bulunan diğer kişiler yaralanmıştı.

Kazanın ardından polis ekiplerinden önce olay yerine gelen anne Eylem Tok, oğlu Timur Cihantimur olay yerinden kaçırmış, ekiplerce yapılan incelemeler sonucunda anne ile oğlunun ertesi gün saat 03.50 sıralarında İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a çıkış yaptıkları tespit edilmişti.

Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde ise aynı gün şüpheli Eylem Tok hakkında 'suçluyu kayırma' suçundan, şüpheli Timur Cihantimur hakkında 'bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak' suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılırken, kırmızı bülten çıkarılması da talep edilmişti.

Soruşturma çerçevesinde daha sonra şüphelilerin ABD'ye kaçtıkları ortaya çıkmıştı ve iade talebinde bulunulduğu da öğrenilmişti. Ayrıca baba Bülent Cihantimur'a yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.

Yorumlar 20 Yorum Var
  • Xalo 22.03.2024 23:11
    Benim gibi bi gariban olsa çoktan ceza yemişti kadın zengin yakalamaz kolay kolayi
  • İsmail 22.03.2024 21:25
    Balık baştan kokar derler. Trafikte Polis denetimleri yok denecek kadar az. Videoda etraftaki sakinlerin yaşı küçük çocukların araç ve çok hızlı kullandıklarından rahatsız olduğu ifade ediliyor. Anne bilinçli olarak yaşı küçük ve ehliyetsiz oğluna arabayı verebiliyorsa Türkiyede çok şeyin çığırından çıktığını görmek mümkün.
  • Mete Han 22.03.2024 20:44
    Türkiye'deki yasalardan kaçıp başka devlete sığınıyor ve iade edilmiyorsa, bu şahısların vatandaşlıktan çıkarılıp tüm mal varlıklarına el konulmalıdır.
  • Aziziyeli 22.03.2024 20:21
    Malvarlığına el konuldu ve kredi kartına ulaşım yasağı getirilsin o zaman tıpış tıpış gelirler.
  • İhsan Başerli 22.03.2024 19:44
    Bu arada polisin de neden geciktiği veya haber geç ulaştığı için geciktirildiği de acilen aydınlanmalı
Daha fazla yorum görüntüle