Mansur Yavaş'ın başkanlığını yaptığı Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sözleşmede olmayan alımlar yaptığı öne sürüldü. Sözleşmeye itiraz eden bürokratların ise görevden alındığı belirtiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, sözleşmede olmayan alımlar yaptığı iddia edildi. ASİS Elektronik A.Ş.'den alınan cihazlar EGO'ya hibe edildi. EGO'nun bu cihazları işletirken sadece ASİS'ten hizmet almasını zorunlu kılındı. Böylece EGO, ASİS'e bağımlı hale getirildi. Mevcut uygulamada önceki yüklenici firmanın aylık bedeli 8 milyon 750 bin iken, yeni sözleşme ile ASİS’e ödenecek fiyatın aylık 25 milyona çıktığı iddia edildi. Peşkeşe itiraz eden 10 bürokrat görevden alındı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Birleşik Ödeme ve Elektronik Para A.Ş. arasında, Başkent Kart Ekosistemi'nin genişletilmesine yönelik 2886 sayılı Kanun kapsamında sözleşme imzalandığı öğrenildi. 17 Kasım 2023 tarihinde imzalanan bu sözleşmede mal alımı olmadığı halde ABB tarafından alt yüklenici durumunda olan ASİS Elektronik A.Ş.’ne ait 4000 adet validatör, 1000 adet sürücü kontrol paneli ve 500 adet POS cihazı alındığı iddia edildi.

İmzalanan sözleşmede geçen maddelerle EGO’nun menfaatleri gözetilmedi, ASİS’e karşı maliyetler 3 katına çıktı. Peşkeş sözleşmesine imza atmayan bürakratlar görevden alındı. 

Yorumlar 0 Yorum Var