Haber7'ye açıklamalarda bulunan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, ihracatta hedefleri anlattı, rekabetçi kur ile ilgili önemli mesajlar verdi. Gültepe ayrıca enflasyonun sebeplerine dikkat çekti.

"Türkiye'de 120 bin ihracatçı, 65 tane ihracatçı birliği ve 27 sektör var. Altını büyük harflerle çiziyorum ihracatçı yüksek kur istemiyor. Girdi maliyetleri ne kadar artıyorsa kurun da o kadar artmasını istiyoruz" diyen Gültepe, dünyadaki ihracat pastasından aldıkları payı büyütebilmeleri için rekabeti korumalarını gerektiğini belirtti. "Kur ile girdi maliyetleri arasındaki bağlantıda budur" dedi.

Son yıllarda kur ile maliyet girdileri arasındaki makas farkının çok açıldığını ifade eden Gültepe, fiyat istikrarının bir an önce sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Kurun enflasyonu tetikleyen tek etken olmadığına dikkat çeken Gültepe, sürekli tüketim eğiliminde olunması nedeniyle fiyatlarda fahiş artışların yapıldığına işaret etti. Fahiş artışların ve fırsatçılığın enflasyonu körüklediğini söyledi.

 

Yorumlar 0 Yorum Var