Haber7'ye açıklamalarda bulunan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, ihracatta hedefleri anlattı, rekabetçi kur ile ilgili önemli mesajlar verdi. Gültepe ayrıca enflasyonun sebeplerine dikkat çekti.

Enflasyonla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Gültepe, "Türkiye'deki yüksek enflasyonun yarısı fırsatçılıktan kaynaklı" dedi. Firmalara çağrıda bulunan Gültepe, "Bu ülke hepimizin firmalar bir yıl ya da bir buçuk yıl kar yapmasa bile ayakta kalır" diye konuştu. Tüm iş insanlarının ve esnafın enflasyonla mücadeleye destek olması gerektiğini vurguladı. 

Orta Vadeli Program'a güvendiklerini ifade eden Gültepe, "Merkez Bankası fiyat istikrarı noktasında yapması gereken hamleleri yapıyor" dedi. Ekonomi yönetiminin ihracatçıyı her alanda desteklediğini ifade eden Gültepe, önümüzdeki dönemlerde ihracatçı için yeni desteklerin devreye alınacağını belirtti.

Gültepe, "Pazar günü gerçekleşecek yerel seçim sonrası Türkiye 4 yıl sürecek seçimsiz bir döneme girecek. Bu durum da ekonominin ilerlemesi için oldukça önemli" diye konuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var