İsmailağa Cemaati, kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak Ahmet Mahmut Ünlü hakkında açıklamalarda bulundu.Cemaatin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Ünlü'nün rabıtalık üzerinden cemaati bölmeyi ve dağıtmayı amaçladığı belirtildi.

"BELLİ ÇEVRELERCE KİRLİ BİR PROPAGANDA BAŞLATILDI"

İsmailağa Cemati bugünkonuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin âhirete irtihâlinin ardından belli çevreler eliyle kirli bir propaganda başlatılmış ve daha önce İstişare Heyetinin açıklamasında yer aldığı üzere şahidler huzurunda tevatür seviyesinde sabit olan bir hakikat gizlenmeye çalışılmıştır. Oysaki Ali Haydar Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerinden bizlere yadigâr olan ve bir kısmı bugün hâlâ hayatta ve afiyette bulunan büyüklerimizin şahidliği de ortadadır. Bugün fitneden korunmak, o büyüklerin şâhidlik ve bereketine tâbi olmakla mümkündür." ifadeleri kullanıldı.

"ŞEYHİMİZ CÜBBELİ AHMET HOCA'YI REDDETİ"

İsmailağa Cemaati, "Şeyhimiz Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimiz Cübbeli Ahmet Hoca’yı Reddetti." ifadeleri kullanılarak yayınlanan videoda Hasan Efendi'nin, Ahmet Mahmut Ünlü'yü reddettiği açıkça anlaşılıyor.

Cemaatin resmi sitesinden yapılan açıklamada, "Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin âhirete irtihâliyle başlatılan ve özellikle son altı aydır Cübbeli Ahmet Hoca tarafından yayınlanan telefon görüşmeleri, gizli ses kayıtları, zuhûrât ve rüya yığınlarıyla kirli bir yola bürünen propaganda doğrultusunda kamuoyuna da yansıdığı üzere, Cübbeli Ahmet Hoca, Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizle görüşmek istemiştir. Konu Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimize arz edildiğinde -videoda da görüldüğü gibi- görüşmek istemediğini açıkça beyân etmiştir.

Bu teklifin kabul edilmemesinin, tarîkat-ı aliyyenin edep sınırlarını aşmasının yanında muhakkak birçok sebebi vardır ve bu sebeplerin bir kısmını açıklama zarureti ortaya çıkmıştır. Bizim bugüne kadar Cübbeli Ahmet Hoca’nın yalan ve iftiralarına cevap vermememizin sebebi, tarikatımızla ilgili mahrem meselelerin kamuoyunda tartışma konusu olmaması ve şeyhimiz Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin, “Susun!” emri gereğincedir." ifadelerine ter verildi.

"KENDİSİNİN TEKKEMİZ VE CEMAATİMİZLE HİÇBİR ÜNSİYETİ KALMAMIŞTIR"

Yapılan basın açıklamasında, "Cübbeli Ahmet Hoca, söz ve davranışlarıyla tarîkatımıza ve hizmetlerimize zarar veren biri hâline gelmiş ve Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin şeyhliğini kabul etmemiştir. Bu gerçeğe binaen kendisinin tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyetinin kalmadığını, görüş ve açıklamalarının cemaatimiz açısından hiçbir bağlayıcılığının bulunmadığını ihvânımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz." denildi.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Hakim 30.03.2024 00:13
    İslamiyette bu tarz mühim konular ehilllerle istişare edilir. Karar istişare ile alınır. Müminler yanlış üzere ittifak etmez.
  • HAKAN ÖZKAN 29.03.2024 09:44
    Bismillahirrahmanirrahiym Dinlerinin bütünlüğünü bozup, gurup ve parçalara ayrılanlar var ya, senin onlara yapabileceğin bir şey yoktur. Unutma ki, onların işi Allah'a kalmıştır. Ve zamanı gelince, Allah onlara vaktiyle yaptıklarını gösterecektir. En' am Suresi 159
  • Osmanlı 28.03.2024 18:42
    Tarikatlar kapatılmalıdır
  • S.c 28.03.2024 01:22
    Müslümanlıktan nasibi alsa gelmesini isterdi. Suçlu olsada dinlerdi. Kibir müslümana ait değildir.
  • BERA 27.03.2024 21:52
    Zornan hocayı konuşturup gelmesin dedirttiniz
Daha fazla yorum görüntüle