29 kişiye mezar olan yangınla ilgili bilirkişi raporu belli oldu

BİLİRKİŞİ RAPORU

Raporda açık kaynak yapıldığı ve kaynak çapaklarının da etrafa sıçrayarak yangını daha da büyüttüğüne dair not edildi. Gerekli olan çıkış kapılarının da kapalı olduğu ifade edildi. Yangın söndürme sisteminin de çaılmadığı belirtildi. Öncelikle bu noktada, gece kulübünde tüpler vardı ama bir kısmı çalışmıyordu denildi

Yazıda, şüphelilerin kusurlu oldukları, iş yerinin fenni ve teknik açıdan çalışmaya elverişli şekilde tutulması amacıyla üzerlerine düşen yasanın yüklediği yükümlülükleri yerine getirmedikleri ve bu sebeple birden fazla kişinin ölümüne sebep oldukları belirtildi.

Ön bilirkişi raporuna, olay yeri inceleme ekiplerinin yapmış oldukları incelemelere göre kusurlu olduklarının tespit edildiği vurgulanarak kamera görüntülerinden yanıcı malzemelerin iş yerinde depo edildiği, açık kaynak yapıldığı ve kaynak çapaklarının etrafa sıçradığı, yangın çıkış kapılarının kapalı olduğu, yangın söndürme sisteminin çalışmadığı, ayrıca ifadelere göre yangın söndürme tüplerinin bir kısmının çalışmadığına dikkat çekildi.

 

Yorumlar 0 Yorum Var