MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya'nın açıklamalarından satır başları:

Yerel seçimlerine sonuçları itibariyle baktığımızda beklenenden çok daha farklı bir sonuç ortaya çıktı. Böyle bir sonucun çıkacağı geriye dönüp baktığımızda emareleri vardı. Ekonomiyle ilgili emekli zamlarıyla ilgili şikayetler vardı. Biz siyasiler sahadayken gösterilen ilgi ve alakayı kendimize doğru düşünerek farklı sonuç bekleyebiliyoruz. 

"HEZİMET OLARAK ALGILAMAMAK LAZIM"

Sonuç itibariyle şunu ifade etmeliyiz, 'Millet ne karar verdiyse odur'. Bu kararı anlamaya çalışmalıyız. Sayın Genel Başkanımız Bahçeli de 'Bu konuda gerekenleri yapacağız' dedi. 

Her seçim ve seçim sonrasında olduğu gibi algı yönetimi devreye girer, herkes kendisini başarılı gösterme girişimlerinde bulunur. Bu yerel seçimler aslında çok faktörlü, çok değişkenli bir seçim. Yerel seçimlerin kendilerine has özellikleri var, çok adaylı bir seçim. Belediye başkanlığı seçimleri çoğunluk sistemiyle belirlenir. Belediye başkanlıklarında alınan oylar, genel ekonomik durumla ve özellikle de adaylarla bağlantısı var. Bu açıdan bakıldığında çoğunluk sistemine göre belirlenen sonucu kaybetmiş olabilir bir siyaseti parti ama bir hezimet olarak algılamamak lazım. 

Yorumlar 0 Yorum Var