"GECİKMİŞ BİR FATURA OLARAK DÜŞÜNEBİLİRSİNİZ"

Siyaset devamlılık arz ediyor, biz genel seçimlerin ardından yine sahalardaydık. Burada gördüğümüz şey şu, aslında genel seçimlerde de bir uyarı vardı. Genel seçimin dinamikleriyle yerel seçimlerin dinamikleri farklı. Bu uyarıyı genel seçimlerde de yapma niyetindeydi vatandaş ama Cumhur İttifakı'nın karşı tarafına baktığında ülkenin güvenliğini emanet edemedi. Vatandaşımızın genel seçimlerde yapmadığı uyarıyı bu yerel seçimlerde gördük. Gecikmiş bir fatura olarak düşünebilirsiniz. 

Türkiye haritasına baktığınız zaman birileri kalkıyor karşı taraf için hezimet olarak değerlendiriyor. 51 ilde İl Genel Meclisi üyeliği seçimleri yapılıyor. Seçim sonuçları çıkınca belli kesimler belli maksatlarla ya da cahillikle bir algı oluşturmaya çalışıyor.

"MHP TÜRKİYE'DE ÜÇÜNCÜ SIRADA"

İl Genel Meclis üyeliğinde MHP Türkiye'de üçüncü sırada. 2019 yılından önemli bir farklılığı yok. Belediye başkanlığında bir partinin adayını vatandaş beğenmeyebilir. Parti dediğiniz zaman tamamen partisine oy verdiği yer, İl Genel Meclis üyeliğidir. 

"Sanki MHP ve AK Parti o kadar çok oy kaybetti" deniliyor, bu doğru değildir. Belediye başkanlıkları çoğunluk sistemine göre belirlenir, bir oyla kazanılır. 

MHP'nin bu yerel seçimlerde kazandığı belediye başkanlıklarına baktığınız aslında 2019'dan çok da farklı değil. Yeni eklediği yerler de var. 220 belediye başkanlığını MHP kazanmış. 

Yorumlar 0 Yorum Var