Türk siyasetine damga vuran isimlerden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 31. ölüm yıl dönümünde anılıyor. Kurduğu Anavatan Partisinin (ANAP) 1983 genel seçimlerinden birinci çıkmasının ardından, 1989'a kadar Başbakanlık görevini yürüten ve TBMM tarafından 31 Ekim 1989'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı seçilen Turgut Özal, 17 Nisan 1993'te Cumhurbaşkanlığı döneminde vefat etti.
Çankaya Köşkü'nde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Özal'ın mezarı suikast iddiaları üzerine 19 yıl sonra açıldı.
Ölümünün şüpheli bulunması nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturma kapsamında açılan mezarda çalışmalar yapıldı fakat merhum Cumhurbaşkanı Özal'ın kesin ölüm nedeni hala tespit edilemedi.
2. ABDÜLHAMİT İLE İLGİLİ SÖZLERİ YENİDEN GÜNDEMDE
Özal'ın 2. Abdülhamid Han'la ilgili yapmış olduğu tarihi konuşması vefatının 31. yılında yeniden gündeme geldi.
Özal, “Abdulhamid Han Sultanlığında bir karış toprak parçası vermemiş. Daha sonra İttihat Terakki gelmiş birlik ve gelişme adına 1918'de koskoca imparatorluk bozuk para gibi harcanmış. Şimdi birisi kızıl sultan diğerleri hürriyet kahramanı öyle mi?" demişti.
-
Nejla
18.04.2024
15:51
RABBİM RAHMETİYLE merhametiyle affıyla muâmele eylesin mekanı cennet kabri nur olsun ABDÜLHAMİT HAN Hz.ecdadımın da iznillah
Beğen
-
Candan
18.04.2024
00:39
İttihat terakki ve devamı olan chp (şeytanın partileri) bu milletin açık düşmanıdır. Önce buna karşı mücadele verilmelidir. Çünkü bu zihmiyet içten bizi yiyip bitiren çökerten bir tümördür.
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
Hakkı
17.04.2024
19:30
Rabbim bu devlet için çalışanları iki cihanda aziz eylesin bu devlet ede hainlik edenler i kahrı perişan eylesin
Beğen
/ 3 kişi beğenmiş
-
Osmanlı tokadı
17.04.2024
18:28
Devletimiz bu hayinlerin hepsinin farkında, inşallah yeri ve zamanı geldiğinde bunların tek tek başlarını vuracaktır.
Beğen
/ 3 kişi beğenmiş
-
ömer faruk
17.04.2024
18:19
AĞZINA SAĞLIK RAHMETLİ CUMHURBAŞ kanım.Ah şu okullardaki bize dikta edilmeye çalışılan yalan yazan tarihi bir yıkabilsek.KUTUL EMARE SAVAŞINDA 10 bin 20 bin ingiliz gavuru askerleri esir alındı hiç tarih kitaplarında böyle bir şeye yazıldı mı???YOOOOOOOKKKKKK.Niye çünkü bizin TARİHİMİZİ YALANLA DOLANLA İNGİLİZ VE AVANELERİNİN eliyle yazıldıda ondan.Yazık valla çok yazık.
Beğen
/ 4 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle