Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Anadolu Ajansının (AA) İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını tüm açıklığıyla ortaya koyan "Kanıt" belgeselinin gala gösteriminde yaptığı konuşmada, Kanıt'ın önce kitap olarak çıktığını, şimdi de belgeselinin yayımlandığını aktardı.

"İSRAİL, GAZETECİLERİ STRATEJİK BİR HEDEF OLARAK GÖRDÜĞÜ İÇİN ONLARA KASITLI BİR ŞEKİLDE SALDIRDI"

Belgeseldeki kanıtlar için büyük emekler verildiğinin altını çizen Altun, delillerin AA'nın Gazze'de görev yapan foto muhabiri Ali Jadallah gibi birçok kahramanın canlarını hiçe sayan hakikatperver yaklaşımlarıyla elde edildiğini kaydetti.

Altun, İsrail'in tam da bu nedenle hakikati ortaya çıkarmaya çalışan gazetecileri hedef aldığına işaret ederek, "Şu ana kadar 140'ı aşan gazeteci ne yazık ki İsrail tarafından katledildi, şehit edildi. İsrail, gazetecileri stratejik bir hedef olarak gördüğü için onlara kasıtlı bir şekilde saldırıyor. Hedef gözeterek bile isteye onları öldürüyor, katlediyor." diye konuştu.

İsrail'in bayram günü TRT Arabi ekibini hedef aldığını ve tankla saldırdığını, kameraman Sami Muhammed Şehade'nin bacağını kaybettiğini, iki gazetecinin de yaralandığını anımsatan Altun, "Hakikat uğruna ölümü göze alan gazetecilere, hepimiz şükran borçluyuz, minnet borçluyuz. Onlar gerçek kahramanlar." dedi.

Altun, bu yolda şehit olanları rahmetle ve minnetle yad etti, yaralananlara şifa diledi.

Yorumlar 0 Yorum Var