Anadolu Ajansının (AA) İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını tüm açıklığıyla ortaya koyan "Kanıt" belgeselinin gala gösteriminde konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İsrail'in hem Filistinlileri hem de hakikati sorumsuzca katlettiği bir ortamda, Türkiye olarak biz, susmayacağız, medyamızla konuşacağız. Hakkı, hakikati haykırmaya devam edeceğiz." dedi.

"ŞEREFLİ 'ONE MINUTE' ÇIKIŞINI HAZMEDEMEYENLER..."

İsrail'in ve onun Türkiye içerisindeki uzantılarına tepki gösteren Altun şöyle konuştu:

"Bunları yapmamıza, gerçeği paylaşmamıza ve gerçek ortada olmasına rağmen, HAMAS'ı terör örgütü olarak lanse edenler, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şerefli 'one minute' çıkışını dahi hazmedemeyenler, onu eleştirenler, İsrail tarafından düşman olarak görülen Türkiye'yi hedefe koymaya ve İsrail'le ilişkilendirmeye kalktılar.

Şunu çok açık ve net bir şekilde vurgulamamız gerekir ki Türkiye, şartlar ne olursa olsun, mazlum Filistin halkının yanındadır. Türkiye ne olursa olsun, Filistin davası söz konusu olduğunda açık ve net bir şekilde bütün uluslararası platformları bir imkan olarak görmüştür ve Cumhurbaşkanımız çok gür bir sedayla, Filistin davasının uluslararası alanda birinci derecede liderliğini yapmıştır. Bizim söylemde de eylemde de yerimiz, Filistinli kardeşlerimizin yanıdır. Filistin'e sahip çıkmak hem tarihimizin hem inancımızın hem de insanlığımızın bize yüklediği kutsal bir görevdir. Siyasi ya da başkaca birtakım hesaplar içinde olanları ne ciddiye alabiliriz ne de muhatap alabiliriz. Biz kalbi Filistin'den yana çarpan kardeşlerimizle Filistin davasını sahiplenmeye devam ederiz ve devam edeceğiz."

Yorumlar 0 Yorum Var