Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi, 2 şüpheliyi yakaladı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yurt dışından gümrük kaçağı olarak getirilip yedek parça olarak kullanılan araçlara yönelik çalışma yaptı.Polisin çalışmasında merkez Akdeniz İlçesinde bir oto tamirhanesi tespit edildi. Tespit edilen adrese operasyon yapan polis, yurt dışından getirilen, parçalanıp yedek parça olarak satışa sunulamaya başlanan piyasa değeri 10 milyon TL olan 4 adet gümrük kaçağı aracı ele geçirdi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.

Araçlara el konulurken emniyette ifadesi alınan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • cihan 18.04.2024 12:31
    devletimiz yurt dışında hurdaya ayrılan aracların yedek parca olarak kullanılması için ithalatın yasal düzenlemesini yapması gerekir bu sayede yedek parcaya odenen döviz miktarı cok düşer
  • Mustafa 18.04.2024 11:54
    Ne var bunda yedek parçayı sıfır almaktansa çıkma alınma tercihi için yapılmış. Sıfırı ithal etmektense 2. Eli ithal etmek çok daha uygun fiyatlı olacak cari açıgı azaltacak bir uygulama. Şu an türkiyeye 2. El araç girişi yasak. Bu yasak bazı zenginlerin işine yarıyor. İkinci el ithalatı açılarak bu işlemin yasal hale gelmesi ülkem pahalılıgına faydalı olacaktır.
  • Rıfkı 18.04.2024 11:11
    Yedek parça çok pahalı adamlar piyasayı Ucuzlatacaksa bazı şeylere göz yummalı hem eflasyonla mücadele naraları atılar altının mazotun dövizin devamlı yükseldiği alçağın parasını faize yatırıp yattığı yerden para kazandığı fırsatçı rantçının cirit attığı ortamda en iyi çözüm ufak tefek kaliteli ucuz kaçak ürün off allah sonumuzu hayır etsin güzelim memleket düzelir inşlh