Batı tarafından silah, ekonomi ve siyasi destek alan işgalci İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde yüzyılın en ağır soykırımlarından birini yürütüyor.

BÖL-PARÇALA-YÖNET

Toplumun bir kesimini etkileyen muhalif unsurlar ise etnik ve mikro milliyetçilik başlıkları altında ana hedef olarak gördükleri İslam'a karşı suni gerilim oluşturuyor. Böylece kamuoyunu kutuplaştıran bir dil kullanıyor.

Arap, Afgan, Kürt ve diğer Müslüman milletlere karşı düşmanlığı artırarak Batı için tehlike oluşturan Türkiye küçük parçalara ayrılmak isteniyor.

Sadece Türkiye'de durum böyle değil. Müslümanların çoğunlukta bulunduğu diğer ülkelerde de sekülerizm ve mikro milliyetçilik kavramları yıkıcı bir şekilde işleniyor.

Öte yandan duygulara hitap eden propaganda çalışmaları ile İsrail'in yayılmacı politikasının eş zamanlı devam etmesi dikkat çekici.

FETÖ tarafından şehit edildiği üzerinde yoğunlaşılan Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile hakkında çok fazla olumsuz şaiya olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın 'Filistin davasına' olan yaklaşımları sosyal medyada gündem oldu.

Sosyal medya platformu X'te (Twitter) 'neyi kaybettiğini hatırla' hesabından paylaşılan videoda iki politikacının söylemleri ele alındı.

ÜMİT ÖZDAĞ MİKRO MİLLİYETÇİLİĞİ BENİMSİYOR

Görüntülerde, Filistin davasının Türk milletinin davası olmadığı, Filistinli Arapların davası olduğu fikrini öne süren Özdağ, etnik ve daha dar kapsamlı mikro milliyetçi bir siyasi propaganda işliyor.

MUHSİN YAZICIOĞLU İSE "KIZILELMA" ÜLKÜSÜNÜ ÖNE ALIYOR

Yazıcıoğlu ise, Türk kökenli olmayıp Müslüman olduğu için ezilen herkesin meselesinin kendisinin meselesi olduğunu savunuyor.

Kızılelma ülküsünü benimseyen Yazıcıoğlu, bu idealini sadece dini olarak değil tüm mazlum insanlığı kapsadığını dile getiriyor.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Muammer 20.04.2024 06:07
    Allah aşkına bu iki isim bir cümlede nasıl kullanılır ya.Biri şeytana uaşaklık yaparken diğeri Allah yolunda şehit. Bunların ortak olan tek şeyleri, bu ikisini de ALLAH yarattı.Nasıl Rahmetli ile Ümit Özdağ ismi aynı cümlede geçer ki.Şehit lider Muhsin başkanın mekanı cennet olsun.
  • Kığılı 19.04.2024 21:20
    Ümit Özdağ İsrail’in adamı Gözleriniz kör değil ya
  • Gakkone 19.04.2024 06:33
    Muhsin başkanın tırnağı olamaz.
  • Vatandaş 19.04.2024 01:17
    Şehit Muhsin Başkan,Adamdır. Hakk yolda Halkın sesidir Muhsin Yazıcıoğlu...Halkın sesini Hakk' ın sesi olarak gören Kızılelma yolunda Sonsuzluktur Muhsin Yazıcıoğlu.... Allah rahmet eylesin inşallah... Akıncıdan Aksungura , Kaan dan Kızılelmaya...her adım ... Kızılelma ülküsüdür... Bu ülküyü yaşatan ve yaşayanlardan Allah razı olsun...
  • Ülkem 18.04.2024 23:32
    Allah cc rahmet eylesin bilge kral büyük lider eşsiz vijdana sahip kalbi imanla dolu gerçek milliyetçi gerçek Türk evladı yiğit insan başkalarının nefsi için kendini feda eden ilahikelimullahın gerçek dava vekili darbecilere hainlere taviz vermeden bağımsız Türkiye için dünya makamını elinin tersiyle iten büyük lider muhsin yazıcıoglu Allah senden ebeden razı olsun mekanın cennet olsun
Daha fazla yorum görüntüle