Seçimi kazandıkları belediyelerde Türk bayrağının kaldırılması, Kürtçe tabelaya vergi indirimi, İstiklal Marşı'nın okunmaması hatta Belediye isminin bile değiştirilmesine varacak kadar ileri giden DEM Parti dün sosyal medyaya düşen görüntülerle bir adım daha çizgiyi aştılar. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

DEM Parti yöneticileri Diyarbakır Sur Belediyesi makam odasında Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret edip hakaret ettiler. Adalet bakanı Tunç skandal sözlerle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

DEM Partili belediyelerde yaşanan bu skandallara tepki yağarken, Diyarbakır'da Sur'da da Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edildi. DEM Partili yöneticiler Diyarbakır Sur Belediyesi makamına geldiklerinde Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret edip küfür ettiler.

BAKAN YERLİKAYA: MÜLKIYE MÜFETTIŞI GÖREVLENDİRİLDİ̇

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

DEM Parti yöneticilerinin, Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sonrasında, makam odasında bulunan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir.

BAKAN TUNÇ: ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR

Adalet Bakanı Tunç "Diyarbakır Sur Belediyesi makam odasında, DEM Parti yöneticileri tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözler sarf edilmesi nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır." dedi.

Yorumlar 255 Yorum Var
  • kemal 24.04.2024 08:28
    atatürkçü bayrak seven chp nerede yoksa sizde atatürk, bayrak düşmanımısınız değilseniz hdp den uzak durun vede hdp yi lanetleyin
  • Serhat 22.04.2024 03:01
    Atatürk öldükten sonra CHP ye çöken siyonist aparatlar ufak bir şey oludğunda 100 sene Laiklik gidiyeah diye bizimle oynadılar. Şimdi sıra bizde 200 sene oynayacağız DEM kansızı laf söyleyecek neredesin LAN CHP sesin çıkmıyor Sevmiyormusun LAN bu vatanı? Yedireceğiz LAN lafları. Kuyruğu kıstıracaksın sesin çıkmayacak bu ülkede.
  • Serhat 22.04.2024 02:52
    Fetönün aklı alınmış aptallarıda kendilerini bir şey zannediyorlardı. Aptala mevki ver bir yerlere getir aptal olduğunu unutur. Kime laf söylediğini bilmez. Siyonit batı aparatları nerede aptal varsa nerede uşaklık kölelik yapacak varsa onu seçer kölesi eder. Uşaklığı bırakın ağanız paketlendi 1 dolara satacaklar uşaklarını ağanızın parasıda bitti ülkelerden tek tek kovuluyorlar.
  • Serhat 22.04.2024 02:45
    Mağara deliğine girenin aklı alındığından mağara deliğinden ayar vereceğini zannediyor delikte geberenlerin sayısı bilinmiyor. Aklı alınmış gravatlıda gravatıyla ayar vermeye çalışıyor SESLİ GÜLDÜM. Lan paçavra lan emir alan köle önce git köle olmaktan kurtul seviyeni yükselt. Lan paçavra Agan kuyruğu kıstırmış hapiste senin seviyen ne lan? Senlen mi uğraşacaz lan?
  • Alperbaturalp 21.04.2024 15:37
    akrabaları İsraile sürün bunları.
Daha fazla yorum görüntüle