Ortadoğu’daki gerilime ilişkin endişelerin güvenli liman talebini artırmasıyla ons altın 2 bin 400 doların üzerine çıktı. Gece saatlerinde 2 bin 375 dolardan 2 bin 417 dolara kadar yükselen ons altın, dün 2 bin 384 dolara geri çekildi.

Brent petrolün varil fiyatı da 86.85 dolardan 90.75 dolara kadar yükseldikten sonra 88.90 dolara geriledi.

Kripto varlıklar ise, İsrail’in İran’a saldırı gerçekleştirdiği haberinin ardından dalgalandı.

KRİPTODA SERT DALGALANMA

CoinTR Araştırma Departmanı’nın bilgi notuna göre, artan jeopolitik gerilim nedeniyle yatırımcıların riskli olarak gördükleri varlıklardan uzaklaşmaya başlayınca Bitcoin 62 bin 300 dolardan 59 bin 600 dolara, Ethereum ise 3 bin dolardan 2 bin 800 dolara geriledi.

Saldırı sonrası kripto varlıklar sert değer kaybederken İsrail’in saldırısının sınırlı olduğu ve İranlı yetkililerin ülkeye füze fırlatıldığını reddettiği gibi detaylar açıklandıkça piyasa hareketleri biraz da olsa hafifledi. CoinTR’nin notunda, “Saldırının büyük etki yaratmaması, kripto paraların kaybettikleri değeri kısa sürede geri kazanmalarını sağladı” denildi.

Öte yandan, TL de jeopolitik gerilimlerden etkilendi.

GRAM ALTIN 2 BİN 500 TL’Yİ AŞTI

Dolar/TL dün sabah güne 3.,60 seviyesinde tarihi zirvesine yakın başladı. Ons altın ve dolar kurundaki yükselişin etkisiyle gram altın da bankalar arası piyasada 2 bin 552 TL ile rekor kırdı.

Yorumlar 0 Yorum Var