Lokanta ve kafelerdeki fiyat artışını protesto etmek isteyen bazı vatandaşlar, sosyal medya hesapları üzerinden 'boykot' çağrısı yaptı.  Vatandaşların gelen zamların ardından yaptığı 'boykot' çağrılarının ardından Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Sayit Karabağlı, sosyal medyadan yeme-içme sektörü için yapılan protestoyu değerlendirdiği yazılı açıklamasında, federasyon olarak şikayetleri hususunda irtibat kuran vatandaşların sorunlarını çözüme kavuşturduklarını bildirdi.

Karabağlı, şunları kaydetti:

"Denetlenebilir olması için fiyat tarifeleri 81 ilde faaliyet gösteren odalar tarafından sınıflarına göre belirlenmeli ve federasyonumuz tarafından onaylanmalı. Onaylı fiyat tarifeleri kayıt altına alınarak üyelere verilmelidir. Tarifeler, aslının aynı olmak kaydıyla iş yerlerinin kapısına asılmalı veya iş yeri girişine görünür şekilde konulmalıdır. Denetim sırasında denetçilerin onaylı tarife ile asılı tarifeyi karşılaştırması daha sağlıklı ve yürütülebilir olacak."

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Ümit Kan 21.04.2024 10:36
    1 tabak et yemeği 180 200 tl esnaf lokantası nda kantarin topuzunu kaçırdı herkes dükkan sahibide bulasikcida garsonda lokantacida nasıl olsa millet yiyecek diye ...