Kuzey- Güney ve Bölgesel koridorlar da artık öne çıkmaya başladı. Burada Romanya, Slovakya, Hırvatistan, Litvanya, Yunanistan üç denizi birbirine bağlayan karayolu ve demiryolu projeleri ortaya attılar. Bayramdan önce de bizim bakan yardımcımız ile konuşuldu. İkili görüşmelerde de bu konuyu konuştuk. 'Bizim Kalkınma Yolu ile üç deniz değil 4 deniz yapalım' dedik böyle bir önerimiz oldu. Bizim için doğru bir projedir. Niye? Kapıkule'den taşınacak olan mallar çıktıktan sonra her şekilde daha yaygın bir ağ ile istenilen yere ulaşmasıdır. Prensip olarak desteklediğimiz ama henüz işin içerisinde olmadığımız bir projedir. 

Kalkınma Yolu Ovaköy'e kadar gelecekti. Bu projeyi Şanlıurfa'ya getireceğiz. Şanlıurfa'dan Gaziantep'e getireceğiz sonra Gaziantep ile Mersin arasındaki YHT 'nin yapımı devam ediyor. 2028'e kadar burayı bitireceğiz.

Karaman yine yapımı devam ediyor. Buranın ihalesini bu sene bitireceğiz. 2028'e kadar yapacağız.  

Uşak- İzmir hattında 25 Milyon insana doğrudan veya dolaylı hizmet edecek projede inşallah 2026'ın sonu ya da 2027'nin başı gibi Afyon'a kadar olan bölümü bitireceğiz. 2027'nin sonuna kadar da İzmir'e kadar bitirmiş olacağız. Karayolu ile 7-8 saat süren İzmir'e olan seyahat 3 saate inmiş olacak. 250 km saat hızda olacak. 

Yerköy- Kayseri projesine devam ediyoruz.

Kırıkkale- Çorum arasını bu sene ihalesini yapıyoruz.

Çorum Samsun'un ihalesini yıl sonu veya önümüzdeki yıl ihalesini yapmış olacağız. 

Sivas'tan itibaren Kars'a gidecek olan hattın ilk etapta rehabilitasyonunu yapacağız. Bu sene inşallah başlatacağız. 

İlk etapta ana aksları 2028-2035'e kadar bitirmiş olacağız. 

ANKARA İSTANBUL ARASI 80 DAKİKAYA DÜŞÜYOR

350 KM saatlik Süper Hızlı Tren ile 80 dakikaya indirelim istiyoruz. Milli maç 90 dakika biz 80 dakikada gideceğiz diyoruz. Sadece bir ulaşım projesi değil bu. 350 km saatlik teknolojinin Türkiye'ye gelmesi projesidir. 2034'lerde biter, Yap-İşlet-devret düşünüyoruz. 

Türkiye'de 14 ilde kent içi raylı sistemler metrosundan hafif raylı sisteme kadar bitirdiğimiz yürüttüğümüz planladığımız işler var.

Elmadağ güzergahını artık rahatlatmamız gerekiyor. Ankara- Kırıkkale- Delice Otoyolu yaklaşık 120 km ihalesini yaptık bu sene inşallah başlayacağız. 

Antalya Alanya arasındaki otoyolunun ihalesini yaptık bu sene inşallah bu projeye de başlıyoruz. Her iki proje de 4 yıl 5 yıllık süreler düşünüyoruz. 

 

Yorumlar 0 Yorum Var