Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 yıl sonra Irak'a yapacağı ziyaret şimdiden PKK'da büyük korkuya sebep oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Müsteşarı İbrahim Kalın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın da aralarında olduğu kalabalık heyetin ilk durağı başkent Bağdat olacak.

Bir süre önce PKK’yı yasaklı örgüt ilan eden Irak Merkezi Hükümeti, örgütün temizlenmesi için Türkiye ile Ortak Harekât Merkezi kurulmasına evet demişti. Cumhurbaşkanı’nın ziyaretinde Ortak Harekât Merkezi’nin yapısı, ne zaman hayata geçeceği gibi önemli ayrıntılara son şekli verilecek.

KALICI ÜS BÖLGELERİ: Ayrıca Türkiye’nin Irak sınırındaki 30-40 kilometrelik alanda, değişen derinliklerde üs bölgeleri kurulması;

GÜVENLİ ALAN KURULMASI: Hakurk, Metina, Zap ve Gara’nın güvenli hale getirilmesi;

SINIRDA GEÇİŞKENLİĞİN AZALTILMASI: Irak Suriye sınırında PKK/YPG unsurlarının geçişkenliğinin azaltılması için somut adımlar atılması gibi konular da karara bağlanacak. Kaynaklar, “Görüşmenin somut adımlara tahvil edilmesi bekleniyor” dedi.

SALİH MÜSLİM: KİMSE TÜRKİYE'Yİ ORADAN ÇIKARAMAZ

Türkiye'nin bölgedeki stratejik hamleleri PKK'da büyük paniğe sebep oldu. PKK'nın Suriye kolu YPG'nin sözde elebaşlarından Salih Müslim'i tehlikeyi görerek şu ifadeleri kullandı:

Yoksa gerçekten de Başûr elden gider. Şimdi yanına KDP'yi aldı. Ardından YNK’yi tehdit etmeye başladı. Onlarda böyle boyun eğerse bütün Başûr gider. Zaten orada 100 civarında üstleri var, askerleri var. Hiç böyle dağlık alanlarda falan değil. Türkiye, bütün düzlüklerde bulunan şehirlerde. Erbil başta olmak hepsini eline geçirmiş durumda. Kimse bunları çıkaramaz. Çok dikkat etmek gerekiyor. Akıllı davranmak gerekiyor.

Yorumlar 106 Yorum Var
  • VOLKAN 24.04.2024 09:38
    Biz seni çıkaracağız merak etme , yakındır senin içinde zaman daralıyor. Bize bedel ödetmeye çalışanlara bedel ödeteceğiz ve bunu sizde göreceksiniz.
  • verme 24.04.2024 03:40
    terør liderleri hedef alinacak en buyuk hain bu køpek ve digeri hepsi usa korumasi altinda hainleri nerde denk gelir ise yok etme emri verin
  • Misak-ı Milli 23.04.2024 16:19
    Kuzey Suriye'de ki enerji yatakları yıldırım operasyonları ile ilhak edilsin, Türkiye'nin döviz ve enerji sorunu otomatikman ortadan kalkar. Türkiye'nin hakkını terörist PKK/YPG yiyor, ve o paralarla tekrar Türkiye'ye saldırıyor, üstüne teröristan kuruyorlar Suriye ve Irak'ta. Şuan gerçekçi olarak Misak-ı Milli sınırları bu ülkenin kurtuluşu, her sene 100 milyar dolar enerji ithal oluyor
  • alonegreywolf 23.04.2024 15:51
    Lan dana, senin her yerin akıl olsa ne olur?
  • cngz 23.04.2024 14:47
    Ha şunu bileydin zaar it .kanımızın düştüğü yer tapulu malımızdır.senin vaktin geldi yakında leşini serecekler kaç fransa ya kaç hemen .
Daha fazla yorum görüntüle