Telegram gruplarından sızan ve dünya medyasında ses getiren gelişmede Rusya'nın gizli SİHA programının detayları yer aldı. Söz konusu fotoğraflar SİHA üretim merkezinin konumunu dahi ortaya çıkardı.

24 Şubat 2022'de başlayan Rusya'nın Ukrayna'yı işgali klasik savaş taktiklerini yeniden yazdırdı. Rusya'nın kilometrelerce uzanan tank konvoylarını Bayraktar TB2 dahil çeşitli SİHA ve dronlarla havaya uçuran Kiev, Rus kanadına geri adım attırdı. Savaşta SİHA'ların önemini geç fark eden Moskova yönetimi ise çareyi İran'dan aldıkları Shaded-136'larda buldu. Rusya, bu intihar dronlarıyla Ukrayna'ya ait üslere ve enerji merkezlerine defalarca saldırı düzenledi.

RUSYA'NIN SİHA PLANI SOSYAL MEDYADA

Öte yandan Rusya'nın İran'dan aldığı Shaded-136 model intihar dronlarını modernleştirdiği ve daha farklı bir SİHA'ya çevirdiği ortaya çıktı. Telegram'da sızdırılan ve Rus basınında gündem olan verilere göre Rusya bu SİHA'ları ülkenin Alabuga bölgesinde modernleştiriyor. Alabuga Rusya'nın orta kesimlerinde kalan küçük bir sanayi şehri ve Tataristan'a bağlı. Bölgenin nüfusu ise yaklaşık 70 bin kişi.

 

Yorumlar 0 Yorum Var