İsmailağa Cemaati'nin 94 yaşındaki lideri Hasan Kılıç'ın hayatını kaybettiği açıklandı.

ÖNCEKİ GÜN HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Önceki gün hastaneye kaldırılan Kılıç'tan bugün ise acı haber geldi.

İsmailağa Cemaati'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuruda Hasan Kılıç'ın hayatını kaybettiği duyuruldu.


İsmailağa'dan yapılan açıklamada, "Şeyhimiz Hasan Efendi Hazretlerimiz (Kuddise Sirruhû) rahmet-i Rahmân'a kavuşmuştur. Ümmet-i Muhammed'in başı sağ olsun!" denildi.


CENAZE NAMAZI FATİH CAMİİ'NDEN KALDIRILACAK
Kılıç'ın cenazesinin yarın (23 Nisan Salı) ikindi namazını müteakip Fatih Camii'nden kaldırılacağı ve Sakızağacı Şehitliği'nde toprağa verileceği ifade edildi.


"HANIM KARDEŞLERİMİZİN DİKKATİNE"
İsmailağa Cemaati Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Cenazeye katılacak kardeşlerimizin uhuletle ve suhuletle, hiçbir taşkınlığa sebebiyet vermeden hassasiyetle hareket edeceklerine inanıyoruz. Ayrıca, hanımların yoğunluktan dolayı yaşanabilecek olumsuzluklardan muhafazası gayesiyle cenazelere katılmamaları Mahmud Efendi Hazretlerimizin üzerinde önemle durduğu hususlardandır. Hanım kardeşlerimizin bu uyarıyı dikkate alarak cenazeye katılmamalarını rica ederiz" ifadeleri yer aldı.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE MURAT KURUM 31 MART ÖNCESİ ZİYARET ETMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Kılıç'ı ziyaret etmişti. 

 

HASAN KILIÇ KİMDİR?
Hasan Kılıç Hoca Efendi 1930'da Trabzon’un Çaykara ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Trabzonlu'dur. Mahmud Efendi'nin dünürüdür. Hasan Hoca Efendi evlidir. 4 de çocuğu vardır. 

Çocukluk dönemini Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde geçirdi. Küçük yaşlarda babası vefat etti. Temel dini eğitimini annesinden alan Kılıç, 10 yaşında hafız oldu. Sonrasında hem eğitim hayatına hem de çalışmaya devam etti. Diğer yandan da Arapça tahsilini devam ettirdi. 

Hasan Kılıç, hayatının bir döneminde ise Bursa'da bulundu. Küçük yaşlardan itibaren, farklı hocalardan ilim tahsil etmeye başladı.

 

MAHMUT EFENDİ İLE NASIL TANIŞTI?
Trabzon’a bağlı Of ilçesinde bulunan Sıraağaç Köyü’nde bulunan Hacı Dursun Efendi’nin yanına eğitim almaya gitti. 2 yıl orada Arapça eğitimi aldı. Mahmut Efendi İle tanışması da orada gerçekleşti. 

 

Nur Efendi'nin öğrencisi olan Hasan Kılıç, Mahmud Efendi'nin yanında kalarak ondan da ders aldı. Uzun yıllardan beri İsmailağa Cemaati'nde talebe yetiştirmektedir. Mahmud Efendi'ye yakınlığı ile bilinen Hasan Kılıç, 24 Haziran 2022 itibariyle İsmailağa Cemaati'nin lideri oldu. 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Cenk Can 23.04.2024 09:16
    Allah rahmet eylesin. Peygamber efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)'e komşu eylesin. İslam ve ümmet için yaptıklarından Allah razı olsun. Mahmud Efendi Hazretlerimizden de Rabbim razı olsun. Bizleri ve gelecek nesillerimizi de böyle değerli alim ve evliyalarımızın değerini bilenlerden eylesin.