Büyükçekmece Belediyesi ağaç katliamına başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSKİ, ilçede su taşkınlarının önüne geçebilmek için yağmur sularının uzaklaştırılması amacıyla boru döşemesi çalışması başlattı. Çarşı meydanında 31 Mart yerel seçimlerinin hemen öncesinde başlatılan çalışmalar daha sonra durduruldu

AĞAÇ KATLİAMI!

Seçimlerin ardından ise 8 dönemdir belediye başkanlığı yapan Hasan Akgün'ün talimatıyla ilçe merkezinde yer alan ağaçlar, belediye ekipleri tarafından kesilmeye başlandı. Bölgede bulunan ve seçimlerde CHP'ye destek vermeyen esnaf da ağaçların kesileceği gerekçe gösterilerek yerinden edildi.

İSKİ'nin henüz çalışmalara başlamadığı bölgede Akgün yönetimi, yazlıkçıların ve bölge halkının sık uğrak noktası olan çarşı meydanındaki ağaçları kesmesinin sebebi olarak İSKİ'nin yapacağı çalışmaları sebep gösterdi.

"BURADA HERHANGİ BİR SU TAŞKINI OLMADI"

Bölgedeki esnafın ve vatandaşların tepkisini çeken ağaç katliamında vatandaşlar SABAH'a yaptığı açıklamada, "Burası Büyükçekmece'nin meydanı, Bankalar Caddesi olarak da biliniyor. Yoğun yağışlarda dahi buralarda herhangi bir taşkınlık olmadı. İlçemizde su taşkınlarının olduğu yerler ve yatırıma ihtiyaç olan yerler çok belli.

"ÖZELLİKLE AĞAÇLARIN BULUNDUĞU YERİN SEÇİLMESİNİ MANİDAR BULUYORUZ"

Özellikle Tepecik olmak üzere birçok nokta var. Ancak seçimlere yönelik bir adım atıldı. Yapılan çalışmaya tabii ki karşı değiliz. Buradaki asıl tepkimiz insanların gölgelendiği, caddeye ferahlık veren ağaçların, İSKİ'nin yağmur suyu tahliye borularının birleştirilmesi çalışması gerekçe gösterilerek kesilmesi.

Boruların birleştirilmesi çalışması için kazı yapılacak başka bir yer yok gibi özellikle ağaçların bulunduğu yerin seçilmesini manidar buluyoruz" dedi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Memet 28.04.2024 15:55
    Yorumyapacak söz bulamıyorum huyluuyundan vazgeçmez aklımızı başımıza alalım