Antalya'nın Alanya ilçesinde kask ve koruyucu kıyafeti bulunmayan, yarı çıplak motosiklet sürücüsü, polisin 'Dur' ihtarına uymayıp kaçmaya çalıştı. Ekiplerin takip ettiği sürücü, motosikletten düşerek yakalandı. Sürücüye çeşitli suçlardan 38 bin 968 lira cezai işlem uygulandı.

6 CEZA BİRDEN KESİLDİ

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı motorize trafik ekipleri, 26 Nisan'da gerçekleştirdikleri denetimlerde kasksız sürücü A.Ş. idaresindeki plakasız motosikleti durdurmak istedi. Polisin 'Dur' ihtarına uymayan sürücü A.Ş., ters yöne girerek Mevlüt Çavuşoğlu Bulvarı'ndan kaçmaya başladı. Kaskı ve koruyucu kıyafeti bulunmayan, vücudunun üst kısmı çıplak şekilde trafik güvenliğini tehlikeye sokarak ilerlemeye çalışan A.Ş. ile ekipler arasında takip başladı. Yeni çevre yolunda devam eden takip sırasında motosiklet sürücüsü A.Ş., dengesini kaybederek düştü. Yaya olarak kaçmaya çalışan A.Ş. kısa sürede yakalandı. A.Ş.'ye 'Ehliyetsiz araç kullanmak', 'Tescil plakasız araç kullanmak', 'Ters yönden araç kullanmak', 'Tehlikeli şekilde birden fazla kez şerit değiştirme', 'Kask takmamak' ve 'Dur ikazına uymamak' suçlarından toplam 38 bin 968 lira ceza uygulandı.

Ayrıca sürücü A.Ş. hakkında 'Kara, deniz, hava veya demir yolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare etmek' suçu kapsamında da işlem başlatıldı. A.Ş.'nin Şehit Coşkun Nazilli Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.Diğer yandan takip anı bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde sürücü A.Ş.'nin motorize trafik polisinden kaçmaya çalışması ve düşme anları yer aldı. (DHA)

Yorumlar 50 Yorum Var
  • DELİ DUMRUL 30.04.2024 22:49
    Polisimize beceriksiz diyenler var! Bir fiske vursa aha polis vicdansız dersiniz. Bu nasıl bir zihniyet. Polis yakalamış cezası olmayınca böyle olur. Ver çok ağır bir ceza bak ne oluyor gör.
  • Vatandaş 30.04.2024 17:34
    Böyle durumda direkt lastiğine sıkacak polis. Sonrada aracı bağlayıp şahsın ehliyetini iptal edecekler. Bakbakalım bir daha kimse yapabiliyor mu.
  • Aydemir. 30.04.2024 11:26
    Trafikte kural tanimayanlarin dur ihtarina uymayanlarin dirift atanlarin araclarini presliyeceksin.
  • Tarik 30.04.2024 08:48
    ABD polisi gibi sıkacak kafasina
  • grty 30.04.2024 03:23
    tekme atma imkani var ise bir at duser sonra bes on tekme daha at bu tip manyaklara hapis cezasi olacak para yeterli degil zaten ødemezler
Daha fazla yorum görüntüle