Yeni yayınlanan bir rapor, Gazze'de soykırım yapan İsrail ile ilişkisi olduğu belirtilen ve boykot edilen şirketler arasında yer alan Nestle’nin Asya ve Afrika ülkelerinde sattığı bebek gıdası ürünlerinde ilave şeker bulunduğunu, ancak başlıca Avrupa pazarındaki ürünlerinde şeker bulunmadığını öne sürdü.

Gıda Hattı’nda yer alan habere göre; raporda yer alan suçlamalar, İsviçreli STK Public Eye (T. Halkın Gözü) ve Uluslararası Bebek Maması Eylem Ağı (IBFAN) tarafından, farklı ülkelerde satılan Nestle bebek maması ürünlerinin beslenme profillerine ilişkin yapılan bir araştırmanın ardından geldi.

Rapor, bir ila üç yaş arası çocuklara yönelik ürünlerde sakaroz veya bal formunda şeker tespit edildiğini öne sürdü. Raporun yazarları ise bu durumun Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yönergelerine aykırı olduğu iddiasında.

Obezite ve kronik hastalık riskini sınırlamak amacıyla BM kuruluşu 2022 yılından bu yana bebekler ve üç yaşın altındaki küçük çocuklara yönelik ürünlerde ilave şekerin yasaklanması çağrısında bulunuyor.

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Atila Kahraman 29.04.2024 21:18
    Bunların ürünleri necasetsiz olmaz... Hep söylemişimdir...