Düşük KDV’ye tabi ürünler üzerinden fiş keserek vergiden kaçma eğilimine giren işletmelerle ilgili Maliye Bakanlığı tedbirlerini artırırken, yurdun dört bir yanından benzer şikayetler geliyor. KDV oranını olması gerekenden düşük uygulayan işletmelere ilginç bir örnek daha eklendi.

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde hizmet veren bir restoranın, alışveriş yapan müşterilerinin satın aldığı ürünü “gübre” diye yansıtarak fiş kestiği belirtildi.

Alaçat Mahallesi, Kaş Yolu’nda faaliyet gösteren işletmenin “Akdenizli Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş” adına kestiği fişte, 120 TL tutarındaki kahveyi, sıfır vergi uygulanan gübre şeklinde kayıt altına aldığı iddia edildi.

 

Yorumlar 2 Yorum Var
  • nevizade 01.05.2024 17:43
    Her alışverişimde fişi veya faturayı kontrol ediyorum. Pide yedik adam ekmek fişi kesti. İtiraz ettim yediğim pidenin fişini kestirip aldım. Bunun gibi onlarcasını yazabilirim. Esnaf ile uğraşmak gerçekten çok zor. Büsküvi, içeçek vs. alıyor insan adamlar tekel fişi kesiyorlar. Hükümet öyle bir sistem kurmalı ki yazar kasa dahi çok şeyi çözmüyor.
  • Misafir 01.05.2024 11:36
    Öyle bir ceza yazacaksın gübreile yatsın gübre ile kalksın