İzmir'de bir nikah töreninde nikah memurunun masada ailenin bir din görevlisine dua okutmasına müdahalesi büyük tepki çekti.

Karşıyaka’da ailelerin evlatlarını evlendirdiği en mutlu gününde nikah masasında bir din görevlisine dua ile başlama istediği nikah memurunun düşmanca tavrıyla kesildi.

MİKROFONU ELİNDEN ALDI

Görüntülerde nikah başlamadan önce aile din görevlisinden bir dua istiyor ve hocanın mikrofunu eline alıp besmeleye başlamasının ardından nikah memuru kadın anında müdahale ederek mikrofonu alıyor. 

Nikah memurunun “Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz. Burası resmi daire, duanızı evinide edin” sözlerinin ardından din görevlisi kişi mikrofunsuz bir şekilde dua etmeye devam ediyor.

DUA SONRASI ALKIŞ TUFANI

Nikah solanunda buunan çok sayıda kişi mikrofonsuz bir şekilde aminlerle biten duanın ardından nikah memurunu saygısızca tavırlarına tepki olarak alkış tufanı kopardı. Videoda bir kişinin "Laik oldunuz şimdi değil mi" dediği duyuluyor.

MÜLKİYE MÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRDİ

İçişleri Bakanlığı, İzmir'de nikahta dua edilmesinin engellenmesi iddialarına ilişkin mülkiye müfettişi görevlendirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Karşıyaka Belediyesine ait Zübeyde Hanım Nikah Salonu'nda gerçekleşen nikah töreninde dua edilmesinin engellenmesiyle ilgili olarak mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Yorumlar 753 Yorum Var
  • Fatih 09.05.2024 14:44
    Tüm dünyada dini/inançsal kurallar/gelenekler uygulanmakta bir tek Türkiye’de yasakkkk.
  • Ali 09.05.2024 08:34
    En mutlu günlerinde insanların ağzının tadını bozmak bu bağnazlara yakışır. Yunan kafalılar. Allah fırsat vermesin bunlara.
  • Angaralı 08.05.2024 21:20
    Bu artıklardan yakın zamanda kurtuluruz inşAllah
  • Abdullah 08.05.2024 19:32
    Din düşmanlıklarının dışa vurumu
  • Müşteki 08.05.2024 15:51
    Dua dan nefret edenler, Kin ve nefretiniz içinde de boğulun inşallah .
Daha fazla yorum görüntüle