ABD'de Met Gala etkinliğinin yapıldığı New York Metropolitan Sanat Müzesi yakınında düzenlenen Filistin'e destek gösterisinde polis, bazı protestocuları gözaltına aldı. New York Polis Departmanıncayapılan açıklamada, polisin müze yakınlarında ünlüleri izlemek için toplanan yüzlerce kişinin güvenliğini sağlamak için alanda olduğu belirtildi.

'MET GALA'YA HAYIR'

Müze çevresindeki sokaklarda ve parklarda toplanan yüzlerce kişi, Filistin'e desteklerini dile getirdi.

Ülke basınındaki haberlere göre, Central Park'ta toplanan küçük bir grup, "Gazze'ye bombalar düşerken Met Gala'ya hayır" yazılı pankartlar taşıdı.

Manhattan'daki bir caddede toplanan ve Filistin bayrakları taşıyan daha kalabalık bir grup ise Gazze sloganları atarak, İsrail'in Gazze saldırılarını durdurmasını talep etti.

POLİSTEN ÖNLEM

Polis, etkinlik ile protestocular arasında alan açmak amacıyla müze yakınlarında barikat kurdu, akşama doğru bazı protestocuları gözaltına aldı.

ŞEHİT VE GAZİLER

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 34 bin 735 Filistinli öldürüldü, 78 bin 108 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

 

Yorumlar 15 Yorum Var
  • Mizah 07.05.2024 17:19
    Bu kadar adamla hiç bir şey olmaz. Zenciler ortalığı yaktı yıktı bir şey değişmedi.
  • the end 07.05.2024 15:28
    basını geri tutmaya çalışıyorlar. israil uşaklıgını görmesin istiyorlar. ama mızrak çuvala sıgmıyor artık.
  • MisafirBalıkesirli 07.05.2024 15:23
    Ey demokrat ABD ne gapsanız ve hangi polisiye tedbiri alırsanız alın bu Filistin-İsrail savaşından mağlup çıkacaksınız.Bir avuç Gazze Müslümanına yenileceksiniz.
  • gerçekler 07.05.2024 14:38
    bu bir İSLAM DÜŞMANLIĞIDIR müslümanların barışcıl protestosuna izin verilmemesi insan haklarına da aykırıdır yapılan kötü muamele zorbalıktır bize karşı pkk eylemlerini savunan avrupaya abd ye en sert şekilde bu yaptıklarının hesabını misliyle sormazsak bize de yazıklar olsun. bize rahat rahat geniş geniş sallıyorlar insan hakları bilemem ne yok diye yahudi düşmanlığı diye. gerçekler tam tersi
  • ismailbey 07.05.2024 14:11
    özgür amerika rüylarada kalmış artık çıkarlar olunca demokrasi insan hakları havada kalıyormuş meğer bunların hepsi aynı
Daha fazla yorum görüntüle