CHP'nin kazandığı belediyelerde bir aylık süreçte icraat namına hiçbir adım atılmazken, ticaret yapan muhacirlerin küçük çaplı dükkanlarında Arap turistler için tabela ve camlara eklenen Arapça ibarelere savaş açılması manidar karşılanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “hastalıklı zihniyet” olarak işaret ettiği CHP’li belediyelerin Arapça tabelalara yönelik haddi aşan uygulamaları ülke geneline yayıldı. Ticari hareketliliğe katılan esnafın tabelasındaki Arapça harflerle yazılı bölümlere savaş açan CHP’li belediyeler, zabıta marifetiyle dükkanlara baskın düzenliyor. Büyük bir suça karşı harekete geçiyormuş edasıyla kameralar eşliğinde yapılan bu baskınlarda esnaflar rencide edildiği gibi, tabela ve camlarındaki Arapça ifadeler sökülüyor. Kimi CHP’li belediyeler dükkan mühürlemeye kadar ileri gidiyor.

Ecdadın asırlar boyunca kullandığı harflere savaş açan CHP’li belediye başkanlarının, tabelaları adeta çepeçevre saran İngilizce ibarelere dokunmaması ise, geri planda yatan esas maksadın Türklük ve Türkçe olmadığı hakikatini ifşa ediyor.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın başlattığı nefret uygulamaları, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin ele geçirdiği bazı belediyelere sıçradığı kayıtlara geçiyor.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Cicek 08.05.2024 09:11
    faydası olan ne yapmış halkın. parasını al ye eeeeee birde belediyenin parasını ye. borç borç. içine. Koy belediyeyi BATİR Bunlar vatandaşa ne hizmet. yapmış
  • Efsane 08.05.2024 04:39
    Yakında zaten çeşitli gâvurların Bayrakları çekilecek jön Türklerde Herhalde SELAM dururlar ilahi Adalet mutlaka ceza verecektir
  • Misafir1234 07.05.2024 19:16
    Inglizce ve almancayida süökerklermi!!!?
  • EskiMalatyalı 07.05.2024 16:51
    İnsanın kanı bozuk olursa yapar