Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,21 yükselerek 10.358,10 puandan başladı. Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Soner Kuru, borsada öne çıkan sektörleri Haber7'ye anlattı.

İŞTE BORSADA ÖNE ÇIKAN SEKTÖRLER

S&P kredi not artışının haftalar öncesinden beklentiler doğrultusunda fiyatlanarak alım yapmaya başladığını dile getiren Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Soner Kuru, yabancı girişinin lokomatif olduğu bir sürecin hakim olduğunu belirtti. Beklentiyi satın al, gerçekleşeni sat olgusunun çalıştığını ifade eden Soner Kuru, swap kanallarının açılmasına ilişkin gündeme gelen haberle borsada güçlü bir piyasanın izlendiğini kaydetti. Soner Kuru, bugün itibarıyla yatay bir görüntünün seyrettiğini ancak bankacılık ve holdingler gibi şirketlerin ağırlıklı olduğunu açıkladı.

Soner Kuru, “Yabancı temasının ağırlıklı olduğu şirketlerin pozitif yönde gittiğini takip ediyoruz” diye konuştu. Mayıs ayı temasının yabancı girişi ile yabancının sevdiği şirketlere yönelik olacağı yönünde tahminlerde bulunan Kuru, Merkez Bankası’nın net rezervlerinin 10 milyar dolar kadar artıya geçmesinin altını çizdi. Kuru, ‘TL varlıklarına trend söz konusu’ dedi.

Yabancının banka, holding ve ulaştırmaya yöneldiğini söyleyen Kuru, Mayıs ayında da piyasanın yukarı yönde hareket edeceğini belirtti.

Yorumlar 0 Yorum Var