7 Temmuz 2024'den itibaren yürürlüğe girecek Türkiye'nin de dahil olduğu Avrupa ülkelerinde trafikte can kayıpları ve kazaları en aza indirmek adına yapılan "Genel Güvenlik Yönetmeliği" beraberinde neleri getirecek? Haber7 muhabiri Yavuz Selvi İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği(İMAS) Başkan Yardımcısı Anıl Şentürk ile konuştu.

"7 TEMMUZ 2024'DEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK"

İMAS Başkan Yardımcısı Anıl Şentürk şunları söyledi:

Avrupa'da satışa sunulan araçlarda trafikte yaşanan can kayıplarını ve yaralı kazalarını en aza indirmek adına Türkiye'nin de dahil olduğu Genel Güvenlik Yönetmeliği'nde bir takım değişikliklere gidildi. Bu kapsamda satışa sunulan araçlarda bir takım güvenlik önlemlerinin şart olması gerekiyor. Geçmişte olan güvenlik önlemleri bu yönetmelikle birlikte zorunlu hale getirecek. Bu yönetmelik 7 Temmuz 2024'den itibaren geçerli olacak. 
Bu yönetmeliğe göre araçlarda acil fren sistemleri,otomotik fren sistemleri,kör nokta uygulamaları, alkollü araç kullanımı teşebbüsünde sistemin bunu fark edip kendini kitlemesi gibi insan hayatını olumlu etkileyecek kararlar var.

"DİYALOGLA ÇÖZÜLEBİLİR"

Türkiye'deki otomobillerin %80'i yurt dışından ithal ediliyor. Bu uyum süreçlerinde markalara bir miktar sürenin verildiği öngörülüyor. Markalar bakanlığın bir süre öngöreceğini düşenerek net bir hazırlık yapmadı.  O yüzden otomobil siparişleri verilmeye devam etti. Fakat sorun şu ki; hali hazırda verilen siparişlerde bu yasalara uygun olmayan araçlar var. Dolayısıyla bu araçların trafiğe nasıl çıkacağı cevap bekleyen sorular arasında yer alıyor. Fakat bu diyalogla çözülecek bir durumdur. 

 

Yorumlar 17 Yorum Var
  • Türk 08.05.2024 22:58
    Çok geç kalınmış bir karar.. 3.dünya ülkelerine satılan araçları bize satıyo bu aç gözlü batılılar..
  • Çerkes 08.05.2024 22:58
    Olan fakirlere oluyor araçlar daha da pahalı olacak
  • hasan 08.05.2024 21:06
    sizin dedikleriniz OLMAZ aracına bakım yaptırıp biner kardeşim burası avrupa değil.
  • Can 08.05.2024 20:59
    Trafik de titreye titreye yürütülen lambaları olmayan 1980 model arabaları kaldırın.
  • Konyalı 08.05.2024 20:15
    %20 lik mutlu kesim alır biner, hayırlı işler beyler bayanlar......
Daha fazla yorum görüntüle