Son günlerde yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. Hedefte ise ev kadınları var  'Evde paketleme işi verilir' ilanıyla tuzağa düşürülen vatandaşlardan ortalama 300 TL kapora istenirken, simsarlar ağına düşürdükleri kadınlardan vergi ücreti de istiyorlar.

Ev kadınlarını hedef alan dolandırıcılar, "evde iş fırsatı" broşürleri bastırıp dağıtırken, sosyal medya üzerinden de reklam ve ilan veriyorlar. Simsarlar, ağına düşürdükleri kişilerden T.C. kimlik numarası, İBAN bilgilerini isterken, dolandırıldığını anlayıp hakkını arayan vatandaşları ise tehditle sindirmeye çalışıyorlar.

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tunay Kamer, vatandaşların bu yöntemle dolandırıldıklarını anladıktan sonra para iadesi istediklerinde ikinci kez dolandırıldıklarını da belirtirken, "Vatandaş dolandırıldığını anlayıp, parasının iadesini istediğinde 'hukuk bürosu logolu' bir yazı gönderip tehdit ediyorlar. Gönderilen bilgi ve belgelerin ilerleyen süreçte yeni mağduriyetlere neden olma ihtimali de bulunuyor. Örneğin kişisel bilgileri ele geçirilen vatandaşlar adınıza kredi çekilip, şirket kuran simsarlar bile oluyor" diye konuştu.

 

Yorumlar 0 Yorum Var