Yaptığı atamalarla gündeme oturan Bozbey’in algı, yalan ve iftiralarla gündemi değiştirmek istediğini belirten Aktaş, bütçesi 47,9 milyar, olan Büyükşehir belediyesinin yatırımlardan doğan borcunun 20 milyar lira olmasının doğal olduğunu söyledi. Aktaş, "Türkiye'nin en yalın ve verimli Büyükşehir Belediyesini kasada 200 milyon nakitle devrettik" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Alinur Aktaş şahsına yapıldığını ve asılsız olduğunu belirttiği iddialara cevap vermek için Ak Parti Bursa İl Başkanlığında Davut Gürkan ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Sözlerine demokratik haklarını kullanıp belediye başkanlarını seçen Bursalılara teşekkür ederek başlayan Alinur Aktaş, "Her bir vatandaşımız ve adayımıza teşekkür ediyorum. Her vatandaşımızın kararına saygı duyuyorum. Bu şehrin evladı olarak şehre 13,5 yıl ilçe belediye, 6,5 yıl büyükşehir başkanı olarak hizmet ettim. Yapılacak hizmetlerden en çok memnun olacak kişinin ben olacağımı ifade etmek istiyorum" dedi.

Türkiye gündemine oturan Bursa Büyükşehir Belediyesi Mustafa Bozbey’in yaptığı yakın akraba atamaları ile ilgili gelişmeleri ve ardından Bozbey’in yaptığı açıklamaları büyük şaşkınlık ve hayretle izliyorum diyerek değerlendiren Aktaş, "Seçim akşamı tırlarla belediyeden evrak kaçırıldığını bahsederek valiyi göreve çağıran belediye başkanı nasıl dönem hizmet edeceğinin sinyalini verdi. Dün tamamen yalan ve iftiralarla dolu iddialar panik halinin yansımasıdır. Yaptığı atamalarda gündeme oturan Bozbey algı oyunlarıyla gündemi değiştirmeye çalışıyor. Her ay basın toplantısı yapacaklarını söyledi. Ben 31 martta yaptığım açıklama ve sonrasında 2 nisandaki toplantıda yapılanları ve dönemimde gerçekleştirdiklerimi özetledim. Eksiklerim aksaklıklarım vardır daha çok çalışmamız lazımdı dedim. Genel konulardan bahsettim. Ama her bir emeği geçen milletvekilimize belediye başkanımıza ilçe başkanlarımıza teşekkürlerimi ilettim. Bu süreçte benim böyle bir basın açıklaması yapmak niyetim yoktu. 4 nisan günü İstanbul ve sonrasında Umre için yurtdışına gittim. 16 nisan sabahı Bursa’daydım. Öğleden sonra da işimin başındaydım. Bu vesileyle il başkanımızı ziyaret ettim, belediye başkanlarımıza hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundum. Süreçle ilgili mevcut belediye ve başka iş ve işlev içinde bulundum. Dünkü basın açıklamasından sonra bu şehri yalanlarla iftiralarla boğmaya çalışan hiç bir anlayışa müsaade etmeyeceğim. Maalesef bir algı oluşturulmaya çalışıldığı, klasik algı oyununa şahit oluyoruz. Verilen sözlerin başta il başkanım ve parti büyüklerim olmak üzere takipçisi olacağımızı hemşerilerimizle paylaşmak istiyorum" dedi.

 

Yorumlar 0 Yorum Var