İngiltere'de yapılan bir sokak röportajında konuşan iki küçük kız, Filistinlileri ve Filistin davasını neden desteklediklerini açıkladı. Çocukların Gazze Şeridi'nde yaşananlara yönelik bilinç seviyesi dikkat çekti.

10 YAŞINDAKİ ATHENA: FİLİSTİN'İ DESTEKLİYORUM ÇÜNKÜ...

İngiltere'nin Batı Midlands bölgesinde yer alan Wolverhampton'ta yaşayan 10 yaşındaki kız çocuğu Athena Siyonistlerin soykırım suçu işlediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı;

"Filistin'i destekliyorum çünkü insanları öldürmek adil değil. Siyonistler, Yahudi olduğunu söylüyorlar. Aslında değiller. Yahudilerin bazıları Filistin'i destekliyor. Ve bu soykırım."

Muhabirin Filistin'in tarihini anlatmasını istediği diğer kız çocuğuysa, Birleşmiş Milletler'in 1948 yılında Filistinlilerin topraklarını İsrail'e vermek için bir plan yaptığını söyledi.

"BIDEN VE SUNAK İNSAN HAKLARINI BİLİYOR, BU YÜZDEN FİLİSTİN'İN YANINDA DURMALILAR"

Batı'nın en önde gelen ülkeleri ABD ve İngiltere'nin İsrail'i koruduğunu bilip bilmediğini soran muhabire yanıt veren çocuk, "Joe Biden ve Rishi Sunak'ın desteği kabul edilemez. Onlar Filistinlilerin yanında durmalılar. Çünkü insan haklarını biliyorlar." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Mustafa 10.05.2024 10:50
    10-12yaşındaki bir Türk çocuğunun gündeminde de "Filistin, Gazze.. orada ne olup bittiği ile ilgili bir bilgi kırıntısı var mıdır acaba.." Tebrikler İngiliz kızı..
  • Fhjk 10.05.2024 10:06
    israile destek veren ülkelerin bayrakları devamlı israil bayrağıyla yan yana getirilmeli ,gerekirse o ülkelerin ürünlerinde de boykot hissettirilmeli
  • Cicek 10.05.2024 07:58
    tüm çocuklar masum KATİL AC GOZLU SİYASETCİLER COCUK Öldürün diyemez.msdum kadın erkek. öldürün diyemez bunun icinmi maaş Aliyorlar uluslarvarasi kanun hak adalet var ama sahtekar yalancılar gormeyz duymaz olmuşlar güzel haber DÜNYA KİMSEYE Kalmiycak ama ceheneme gidecekler yaptığınızı unutmayın ağzı süt kokan bebekleri vururken ya biz olsaydık aynı durumda dediniz mi
  • Misafir 10.05.2024 04:08
    Kimi destekliuorsun ?
  • ömürboyu hapis 10.05.2024 02:25
    Medyaya baskı yapan namussuzlar, ömür boyu hapisten çıkamayacaksınız, sadece bir kaç ay kaldı. Ömür boyu hapisten çıkmayacaksınız.
Daha fazla yorum görüntüle