Haber7

Soykırım karşıtı gençleri ‘cahillik’le suçladı! Hillary Clinton’dan skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…

ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, katıldığı MSNBC canlı yayınında skandal ifadeler kullandı. Hillary Clinton, işgalci İsrail’in Gazze’deki soykırımına karşı çıkan ve protestolar düzenleyen ABD’li gençleri hedef aldı. Skandal bir şekilde İsrail yanlısı söylemlerde bulunan Clinton, Filistin toprakları için “Filistinlilerin işgal ettiği topraklar” ifadesini kullandı. 

GENÇLERİ ‘CAHİLLİK’LE SUÇLADI

Soykırım karşıtı gençleri ‘cahillik’ ile suçlayan Hillary Clinton, “Gençler Orta Doğu tarihi hakkında pek bir şey bilmiyor" dedi. 

SKANDAL İFADE: FİLİSTİNLİLERİN İŞGAL ETTİĞİ TOPRAKLAR

Yüzyıllardır Filistinlilerin yaşadığı ancak siyonist İsrail'in işgal ettiği bölgeler için "Filistinlilerin işgal ettiği topraklar" ifadesini kullanan Clinton, Filistin eski Devlet Başkanı Yaser Arafat’ın bağımsız Filistin devleti fırsatını kaçırdığını öne sürdü. 

Kocası Bill Clinton tarafından Filistin ve İsrail taraflarına teklifte bulunulduğunu ileri süren Hillary Clinton, “Filistin Yönetimi Başkanı Yaser Arafat, Filistinlilere, işgal edilen mevcut toprakların yüzde 96'sı üzerinde bir devlet kurmaları için bir teklifte bulunuldu. Umulan toprak miktarının yüzde 100'üne ulaşmak için İsrail'in yüzde 4'ünün verilmesi istendi. Bu teklif yapıldı ve Yaser Arafat bunu kabul etseydi yaklaşık 24 yıldır bir Filistin Devleti olacaktı. 'Evet' diyememesi tarihin en büyük trajedilerinden biri” diye konuştu. 

"EĞİTİM ALMAK YERİNE PROPAGANDA İLE BESLENİYORLAR"

Siyonist İsrail’in soykırımına karşı insanlık onurunu ayağa kaldıran bir duruş sergileyen üniversite öğrencilerini hedef alan Clinton, gençlerin eğitim almak yerine İsrail karşıtı Hamas yanlısı propaganda ile beslendiğini iddia etti. 

Gazze’deki İsrail soykırımına tepki gösteren gençlerin ve üniversite hocalarının sorumlu tutulması gerektiğini söyleyen Clinton, şu ifadeleri kullandı:

“Üniversitede ders veren veya sosyal medyaya içerik koyan herkes, dahil ettikleri ve hariç tuttuklarından sorumlu tutulmalıdır. Orta Doğu'da olup bitenlerle ilgili özellikle TikTok'ta gördüğümüz Hamas yanlısı İsrail karşıtı şeylerin çoğu kasıtlı olarak yanlış ama aynı zamanda inanılmaz derecede taraflı.

Orada olup bitenler gibi karmaşık konularda kimsenin bilgi almak için gitmesi gereken bir yer değil… İnsanlar; sosyal medyada çoğu zaman ideolojik, dini, mali veya partizan bir siyasi gündem oluşturmak için kullanılıyor. Gerçekleri anlamıyorsunuz, herhangi bir bağlam elde edemiyorsunuz.

Gençlerin, aldıkları bilgiyi nasıl filtreleyeceklerini ve yorumlayacaklarını anlamalarına yardımcı olmak için daha iyi bir iş yapmalıyız.

Ayrıca sınıflarımızda, özellikle kolej veya üniversite düzeyinde, kolay mutlaklara düşmemek için daha iyi bir iş yapmamız gerekiyor; ya lehtesiniz ya da aleyhinizdesiniz. Hayat çok karmaşık, tarih de kesinlikle öyle.”

ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe

ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi

Filistin için ayaklanmışlardı! Refah'tan ABD'deki üniversite öğrencilerine mesaj

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Gürbüz 11.05.2024 19:22
    Çene kuvvetli ... Ama hesap günü sökmez.
  • verme 11.05.2024 02:44
    kocasinin kendi yedigi hatllar var mecbur ne denir ise diyecek gurup yapar iken kac video cd var onu da desin køpek
  • egeli 11.05.2024 01:29
    Hilary Clinton ; hani şu , Türkiye'de FETÖ'cülerin topladığı Kurban paraları ile seçim çalışması yapan Amerikalı siyonist senatör kadının ismi !
  • Erol 11.05.2024 00:36
    Yahudiler bunu da esir almış mı zaten yahudi
  • cahil kim 10.05.2024 21:43
    yahudiler bunuda esir almış anlaşılan.
Daha fazla yorum görüntüle